XS
SM
MD
LG

Osvajač preko 60 medalja

Danijel Grbić i trener Aca Tomić

 

MODRIČA - Danijel Grbić iz Borovog Polja kod Modriče od svoje četvrte godine aktivno se bavi borilačkim sportovima. Danas mu je 17 godina, a u četvrtoj godini života počeo je da trenira  điu – đicu u Klubu borilačkih sportova „Ipon“ Modriča. U dosadašnjoj dvanaestogodišnjoj sportskoj karijeri ostvario je sjajne rezultate osvojivši preko 60 medalja na balkanskim i svetskim prvenstvima. U minuloj godini u Điu – đicu savezu Republike Srpske proglašen je za najperspektivnijeg takmičara. Član je reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od prošle godine i reprezentativac Srbije.

Pre dve godine počeo je da trenira u Kik - boks klubu “Gvardija” Modriča, pod vođstvom trenera Saše Živkovića, gde je počeo nizati uspehe. Osvojio je prvenstvo BiH i Republike Srpske u disciplini K1 u kategoriji do 57 kilograma. Drugo mesto je osvojio na Evropskom kupu u Beogradu, a potom je osvojio titulu   Balkanskog prvaka u Tešnju.

U 2023.godini odlučio se oprobati u MMA borbama u klubu “Zmaj” u Gradačcu kod trenera Asmira Jahića. Krajem decembra 2023. godine održan je MMA Kup Srbije u Ubu, koji je okupio 93 takmičara iz juniorske i seniorske kategorije. Ovaj Modričanin ostvario je sjajne rezultate osvojivši treće mesto u konkurenciji juniorskih takmičara do 62 kilograma. Pružio je sjajne mečeve, pokazavši impresivnu statistiku. Iako je bio na korak do zlata, izgubio je od protivnika sa 19 uzastopnih pobeda.

U Požarevcu je u pre mesec dana održano Državno prvenstvo Srbije u MMA disciplini, koje je okupilo 130 takmičara iz 27 klubova.

Akademija borilačkih sportova, pod vođstvom Điu – đicu  & MMA kluba "Loznica", ponosno je predstavila juniorsku kategoriju gde je posebno mesto na postolju zauzeo Danijel Grbić, koji je postao vicešampion države u kategoriji do 62 kilograma, istovremeno postajući i član reprezentacije Srbije.

„Mnogo sam zahvalan treneru Aci Tomiću iz MMA kluba Loznica. Bez njega ova priča ne bi bila moguća. Predstoji mi intezivan ciklus za EP u amaterskom MMA sportu, gde ću imati priliku da pokažem svoj talenat i uporan rad“, rekao je Danijel Grbić.