XS
SM
MD
LG

Napredak na pogon Obradovića i Lazarevića do pobjede

Napredak, Donji Šepak - mart. 2024. godine

Komšijski derbi igrao se u Donjem Šepku, gdje su akteri bili Napredak i Tabanci. Derbi je privukao pažnju oko 150 navijača, koji su gledali odličnu fudbalsku predstavu, a pobjeda je zasluženo pripala domaćinu, koji je na krilima Marka Obradovića i Nikole Lazarevića komšijama nanio poraz.

Napredak je prvi dio susreta riješio u svoju korist sa 2:0. Od prvog minuta domaći igrači atakovali su na gol gostiju, a mrežu su načeli u 21. minutu. Marko Obradović uputio je centaršut, a jedan igrač gostiju igrao je rukom. Sudija Cvjetković opravdano je pokazao na bijelu tačku, a siguran je bio Tihomir Stojanović.

Igrao se 30. minut, sa desne strane Branko Jevtić loptu je ubacio pred gol gostiju, a Marku Obraodoviću nije bilo teško iz blizine da glavom pošalje loptu u praznu mrežu.

U drugom poluvremenu na scenu je stupio Nikola Lazarević. Prvo je u 73. minutu udarcem sa nekih dvadesetak metara iznenadio golmana Tabanaca, postigavši fenomenalan gol, da bi minut kasnije asistirao Miroslavu Vasiću koji je postigao četvrti gol.

Gosti su uspjeli u poslijednjem minutu da ublaže poraz na 4:1, kada je sudija Cvjetković dosudio kazneni udarac, a siguran je bio Dejan Dafinović.

Napredak je ujedno prekinuo odličan niz Tabanaca, sedam utakmica nisu znali za poraz. Napravili su seriju od pet pobjeda i dva neriješena rezultata. Šepčani su nastavili pohod prema višem rangu, ostvarili su sedmu uzastopnu pobjedu, a stigli i do desete uzastopne utakmice bez poraza.