XS
SM
MD
LG

Dobar nastup Trebinjaca u Dubrovniku

Plivači Leotara iz Trebinja

U organizaciji Plivačkog kluba „ Jug “ iz Dubrovnika 11. i 12.05.2024. godine, održalo se takmičenje pod nazivom " Zlatni Orlando 2024 ".

Takmičenje se održavalo iz dva dijela, a na programu takmičenja bilo je 17 pojedinačnih disciplina, a takmičari su bili razvrstani u  tri starosne kategorije, kategorija A je otvorena, kategorija B je za 2006 – 2007 godište i kategorija C je 2008 godište i mlađi.

Učešće su uzela 43 plivačka kluba iz : Hrvatske, Makedonije, Albanije, Mađarske, Njemačke, Srbije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske sa ukupno 334 takmičara

Plivački klub Leotar predstavljali su : Viktor Vasojević, Lana Kovač, Marija Kurtović, Helena Jovanović, Đorđe Grubač, Aleksa Bogdanović, Luka Berak, Andrej Ćuzulan, Aleksa Škoro, Andrej Kisin, Kristina Pažin, David Vučinić, Bogdana Bošnjak, Aleksej Ristić, Novak Stajić i Elena Škoro.

PK „ Leotar “ je uzeo učešće na izuzetno prestižnom i konkurentno jakom mitingu u Dubrovniku,  na kom su uzeli učešće brojni reprezentativci i olimpijci iz nekoliko evropskih zemalja.

Iako je miting kategorijski predviđen za  starije kategorije, većinski dio tima  PK „ Leotar “ su činili mlađi pioniri.

Cilj odlaska na takmičenje je bilo sticanje novih iskustava, učenje i provjera forme mladih plivača.  Iako plivači nisu, u izuzetno jakoj konkurenciji koja je bila u prosjeku četiri godine starija od većine plivača, kategorijski gledano, uspjeli da dođu do medalja, sve druge ciljeve su ostvarili.

Treneri i uprava kluba su zadovoljni isplivanim vremenima, odzivom najmlađih plivača te pokazanim sportskim ponašanjem. Jako je bitno napomenuti da su većina vremena koja su naši plivači plivali bila njihova najbolja postignuta vremena i da možemo očekivati uspješne nastupe na predstojećim državnim, republičkim i međunarodnim regionalnim mitinzima.