XS
SM
MD
LG

U Rudaru ponosni na svoje juniore: Nisu zaslužili da poraz bude posljedica nefudbalskih stvari

Rudar iz Prijedora nije uspio sa juniorskom selekcijom da uđe u finale Kupa Republike Srpske i odmjeri snage sa dobojskom Slogom.

Prijedorčani su poslije slabijeg izvođenja jedanaestaraca poraženi od Krupe, u regularnom dijelu bilo 1:0 za domaće. Poslije utakmice iz Rudara su ponosni na svoje juniore, ali i izražavaju svoje nezadovoljstvo suđenjem Danka Butulije i Tomislava Gračanina.

- Juniori FK Krupa plasirali su se u finale U-19 Kupa Republike Srpske nakon što su nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali FK Rudar-Prijedor. U regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:0 za domaćina, a u penal lutriji, više sreće su imali domaći igrači kojima čestitamo na fer i korektnoj igri i plasmanu u finale.

Sa druge strane, našim momcima možemo reći samo jedno veliko: BRAVO! Ekipa sastavljena većinom od igrača koji su 2006, 2007. pa i 2008. godište, napravila je izuzetan uspjeh. Na putu do polufinala bili su bolji od dvije premijerligaške ekipe: FK Kozara Gradiška (kao domaćin) i FK Borac Banja Luka (kao gost) i sigurno je da nisu zaslužili da poraz u polufinalu bude posljedica nekih nefudbalskih stvari.

Zaista je žalosno što je finalistu U-19 kupa RS odlučio diskutabilan penal za domaćina koji je pretvoren u pogodak, kao i neopravdano poništen pogodak za našu ekipu u 80. minuti utakmice!

(Utakmica zvanično nije snimana, u prilogu je amaterski snimak poništenog pogotka)

Bez obzira na sve, jos jednom čestitke ekipi FK Krupa na plasmanu u finale, uz molbu i apel da se svi zajedno pobrinemo da se ovakve nefudbalske stvari više ne dešavaju, posebno kada je dječiji fudbal u pitanju.

A posebne čestitke našim momcima koji su zaslužili svu podršku u ostvarenju glavnog cilja, a to je plasman u Premijer omladinsku ligu BiH, stoji u objavi Rudara na svojoj stranici.