XS
SM
MD
LG

Dešan rekao na koga računa za Evro

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan objavio je spisak od 25 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Na spisku su se posle pauze ponovo našli Ngolo Kante i Ferlan MendiKante i Mendi su se poslednji put na spisku reprezentacije našli 2022. godine.

Dešan je spisak saopštio na nacionalnoj televiziji, a kako bi se njegov mandat na klupi reprezentacije smatrao potpuno uspešnim Dešan želi da osvoji i Evropsko prvenstvo, nakon što je na klupi Francuske osvojio svetsku titulu na Mondijalu u Rusiji 2018. U Kataru 2022. je bio “samo” srebrni.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Majk Menjan (Milan), Alfons Areola (Vest Hem), Bris Samba (Lans).

Odbramnbeni igrači: Žonatan Klaus (Marsej), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Ferlan Mendi (Real Madrid), Benžamen Pavar (Bajern), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern).

Vezni igrači: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Ngolo Kante (Al Itihad), Adrijen Rabio (Juventus), Orelijen Čuameni (Real Madrid), Voren Zair Emeri (Pari Sen Žermen).

Napadači: Kilijam Mbape (Pari Sen Žermen), Kingsli Koman (Bajern), Olivije Žiru (Los Anđeles), Usman Dembele (Pari Sen Žermen), Randal Kolo Muani (Pari Sen Žermen), Markus Tiram (Inter), Bredli Barkola (Pari Sen Žermen).

Evropsko prvenstvo je na programu od 14. juna do 14. jula.