XS
SM
MD
LG

Davor Arnautović nije više igrač Radnika: Preko Linca do višestrukog prvaka BiH

Foto/ Vanja Radovanović/KMF Radnik

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Davor Arnautović nakon dvije godine u bijeljinskom klubu nije više igrač semberskog kolektiva.

Arnautović je privremeno otišao u Austriju, gdje će nastupiti ponovo za Diamant iz Linca u Ligi prvaka, a onda ide put Mostara gdje je već dogovorio saradnju sa FC Mostar SG.

- U Radniku sam proveo dvije lijepe godine, možda i najljepše u karijeri, s obzirom na to da sam u ovom gradu osvojio titulu šampiona Bosne i Hercegovine i to sa svojim drugovima zajedno, sa kojima igram godinama po turnirima i osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti, a to smo pokušali da prenesemo i na prvenstvo BiH i uspjeli smo u tome. I ove godine da smo u završnici svi bili zdravi i spremni, mislim da bi se drugačije završilo i da bismo napravili bolji plasman. Želim i ovom prilikom još jednom da se zahvalim svima u klubu za dvije prelijepe godine, govori za naš portal Davor Arnautović.

Davor Arnautović će ovog ljeta po drugi put ponijeti dres prvaka Austrije, Diamanta iz Linca, u Ligi prvaka.

- Poslije četiri godine sam ponovo na istom mjestu. Na poziv Admira Šabanovića i Ize Murtića, predsjednika Diamanta rado sam prihvatio poziv da im pomognem da probaju da prođu u drugi krug Lige prvaka, jer smo prethodni put to uspjeli i tako napravili najveći uspjeh u istoriji austrijskog futsala.

A, nakon što završi misiju u Austriji Davor Arnautović se vraća u Bosnu i Hercegovinu. Već odavno je dogovoren prelazak u Mostar SG, te će ovaj odlični futsaler u narednoj sezoni pokušati sa Mostarcima vratiti pehar u grad na Neretvi.

- Još po završetku lige sam postigao dogovor da narednih godinu dana nosim dres Mostar SG. Zaista smo se brzo i lako dogovorili. Iz kluba su mi izašli u susret da odem u Austriju i odigram Ligu prvaka, a kada se vratim iz Austrije počinju pripreme i maksimalno ću biti fokusiran na njih.

Osim za Radnik, Davor Arnautović je futsal još igrao za Salines, Beli Anđeo, te Radnik siti, koji je prvi futsal klub u Bijeljini, kasnije ugašen.