XS
SM
MD
LG

Hercegovina debitovala pobjedom u Ligi prvaka

Futsaleri Hercegovine su pobjedom debitovali u Ligi prvaka, te na najbolji način počeli turnir u Moldaviji

Prvak Bosne i Hercegovine je na debiju u Moldaviji, na turniru Preliminarne runde Lige prvaka, savladao prvaka Izraela, Maccabi Tel Aviv sa sigurnih 3:0.

Nije Hercegovina u ovom meču imala previše problema, Maccabi Tel Aviv nije bio ravnopravan rival prvaku Bosne i Hercegovine, te Širokobriježanima možda jedino može da ostane manja žal što nisu više puta zaatresli mrežu svog rivala. Izraelci gotovo da nisu zaprijetili golu Hercegovine, probavali su i 4 na 4, i sa "viškom", ali im to nije donijelo nikakav rezultat, što potvrđuju i samo dvije odbrane Igora Rašića, uz svega osam pokušaja. Sa druge strane, Hercegovina je uputila čak 44 šuta prema golu protivnika, a 23 su išla u okvir gola.

Početak je nagovještavao i golgetersku rapsodiju Širokobriježana, te Ante Ćorluka koristi grešku Tamira Shkolnika, blokira njegov pas dok je gol bio nebranjen i lopta završava u mreži. Bio je to i jedini gol u prvom poluvremenu, iako je Hercegovina u finišu imala ‘power-play‘ situaciju nakon što je crveni karton dobio Ignacio Krauthamer. Ipak, u dvije minute nisu upjeli iskoristiti igrača više na terenu, te je ostalo 1:0.

I drugo poluvrijeme počinje odlično za Širokobriježane. Ante Ćorluka je ovaj put asistent, a Darko Ivanković okrenut leđima od gola prima loptu i onda iz okreta lijepo pogađa za 2:0. Najljepšu akciju Hercegovina izvodi u 30. minuti. Zvonimir Ćavar je odradio najveći dio posla po desnoj strani, dodaje u sredinu za Dragana Edija Marića koji petom pronalazi kapitena Marija Mikulića i to je sigurnih i već ubjedljivih 3:0.

Ispostaviće se, bio je to i konačan rezultat ove utakmice, te Hercegovina starta pobjedom. U drugom meču prvog kola sastaju se domaći Clic i Georgians Tbilisi, prvak Gruzije od 17.30. Hercegovina u drugom kolu igra protiv Georgiansa Tbilisija, sutra u istom ovom terminu od 17.30.

MNK HERCEGOVINA - MACCABI TEL AVIV 3:0 (1:0)

FMF Futsal Arena, Kišinjev

Gledalaca: 100

Sudije: Nurlybek Kalimaganbetov (Kazahstan), Andrea Naudi (Malta)

Strijelci: 1:0 Ćorluka 4, 2:0 D.Ivanković 23, 3:0 Mikulić 30

Žuti kartoni: Mikulić (Hercegovina)

Crveni karton: Ignacio Krauthamer (Maccabi Tel Aviv) 15

HERCEGOVINA: Rašić, Ćorluka, Ivanković, Ćavar, Peko, Vučić, Marušić, I.Ivanković, Mikulić, Marić, Kozarić, Bošković, Gašpar, Zovko

MACCABI TEL AVIV: Moiseev, Bar-El, Taha, T.Shkolnik, Abutbul, Zelcer, Hyson, I.Shkolnik, Shalom, Galgut, Tzur, Edry, Krauthamer, Arslanov