XS
SM
MD
LG

„Kum“ na golmanski način – „Don“ Vito iz Doboja i njegovi dječaci

Павловић, Ерић, Стефановић, Жилић и Гучмазов ФОТО: ФК Слога

Далибор Стефановић у фудбалским круговима Добоја, али и Републике Српске и БиХ познатији по надимку Вито, и ове године је саставио голмански крем у премијерлигашу из града на три ријеке. Слога Меридиан не треба да стријепи за чуваре свог гола!

Филип Ерић ФОТО: ФК Слога/Р. Шешлак

„Дон“ Вито је поново окупио око себе талентоване и дјечаке пуне искуства да међусобно размијене искуства. На припремама на Златибору је радио са Бојаном Павловићем, Филипом Ерићем, Ајдином Жилићем и Иљом Гучмазовим.

Бојан Павловић ФОТО: ФК Слога/Р. Шешлак

Атмосфера каква се пожељети може: параде и интервенције, вјежбе и трчање уз осмијехе, веселост и велико расположење, како може да креира само диригент под имено „Годфатхер“.

Ајдин Жилић ФОТО: ФК Слога/Р. Шешлак

Квартет голмана који ужива поштовање у породици и добија повјерење, стално оправдано. Иако је конкуренција жестока љубоморе ни зависти нема, сви су у служби једног, а један је увијек у служби свих!

Иља Гучмазов ФОТО: ФК Слога/Р. Шешлак

(Дон) Вито (Корлеоне) је одавно успоставио и поредао вриједности, спортске и животне и из његове „породице“ излазе „сторуки“ чувари мреже. Поред Павловића, Ерића, Жилића и Гучмазова свако треба поменути и двојицу талентованих голмана из омладинског погона Слоге Меридиан Драгишу Кузмића (рођен 2006. године) и Младена Убипариповића (рођен 2007. године). Прије њих двојице „у свијет“ су отишли Младен Јуркас и Тарик Бањић, чак и до омладинских репрезентативних селекција.

Гучмазов, Ерић, Стефановић, Павловић, Жилић ФОТО: ФК Слога

-Нисам ја баш за неке приче, мој брате, не знам ти ја то. Више сам за терен и демонстрирање голманског умијећа колико ми данашња мускулатура то дозвоољава. Али још, ваљда, нисам за „старо гвожђе“. Све што практично урадиш, уствари, је ауторитет. Хвала мојим дјечацима на великој подршци и повјерењу, заједно ћемо стићи, убијеђен сам у то, до постављеног циља – рекао је Далибор Вито Стефановић, тренер голмана у Слоги из Добоја.

Филип Ерић и Далибор Стефановић ФОТО: ФК Слога

Своје голманско искуство и умијеће преносио је, својевремено, и на омладинске репрезентативце Републике Српске.


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0