XS
SM
MD
LG

Podrinje ne da drugu poziciju

Derbi četvrtog kola Lige za prvaka RS pripao je fudbalerima Podrinja, koji su savladali Rudar Prijedor na gostovanju sa 2:1.

Podrinje je bilo bolje u direktnom duelu za drugo mjesto i sada "rudarima" bježi pet bodova, što je fina zaliha pred posljednjih šest kola. Tim iz Semberije nastavio je uspješnu seriju u borbama za bodove koja traje još od 19. novembra prošle godine. Tada je izgubio u Banjaluci od lidera Borca sa 0:5, ali od tog meča u deset prvenstvenih susreta ostvario je sedam pobjeda i tri puta remizirao, uz 12 postignutih i samo dva primljena gola. Ta odlična serija dovela ih je na visoko drugo mjesto, koje je dodatno učvršćeno pobjedom u Prijedoru.

"Možda i neočekivana pobjeda, jer smo došli oslabljeni, bez nekoliko suspendovanih i povrijeđenih igrača. Igralo se po veoma neuslovnom terenu. Bila je to utakmica za prestiž i trijumf nam mnogo znači za nastavak takmičenja. Presudio je naš kvalitet u napadu, jer redovno postižemo golove. Ekipa Rudara je pružila maksimalan otpor, zahvaljujem joj na gostoprimstvu i želim mnogo sreće", rekao je trener Podrinja Senad Hadžić.

Rudar je tako doživio tek drugi poraz na svom terenu ove sezone. Prije Podrinja sva tri boda iz Prijedora odnio je samo banjalučki Borac, a na ostalih 11 mečeva na svom terenu "rudari" su ostvarili devet pobjeda i imali dva remija.

"Znali smo da je Podrinje neugodan protivnik. Sa snagama kojima smo raspolagali dali smo sve od sebe. Trudili smo se u drugom poluvremenu, došli do izjednačenja i pokušali da preokrenemo utakmicu, ali je jedna nepažnja našeg golmana odvela meč u drugom pravcu. Smatram da smo je nezasluženo izgubili, ali protivniku moramo čestitati na pobjedi", rekao je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac.


Rudar Prijedor 0 : 2 Borac
Tekstilac Kort 0 : 1 Kozara
Drina 1 : 2 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 6 1 81
2 Podrinje 32 18 5 9 59
3 Rudar Prijedor 32 15 7 10 52
4 Drina 32 15 7 10 52
5 Kozara 32 10 6 16 36
6 Tekstilac Kort 32 8 12 12 36