XS
SM
MD
LG

Banjalučani silni u Derventi

Borac je pobijedio u Derventi i ništa ga više ne može zaustaviti na putu šampionskih ostvarenja. Pokazao je i u Derventi da ima kvalitet, da Vule Trivunović zna šta radi, da će se od ljeta u Banjaluci ponovo igrati premijerligaški fudbal.

Dervenćani su ostvarili svoj cilj, ostali su u Prvoj ligi RS, ostvarili plan da zaigraju u mini Ligi za prvaka, ali dalje se nije moglo.

Borac je došao do prednosti u 7. minutu kada je i najavljen trijumf gostiju. Nastupila je opšta gužva u zadnjoj liniji Dervenćana, najbolje se snašao Petar Kunić i loptu poslao u mrežu.

U 17. minutu Duško Pećić, golman domaćina koji obećava, morao je napustiti teren zbog povrede ruke. Iskusni Dejan Plisnić zabavljao je gledaoce sigurnim intervencijama i bio jedan od najdominantnijih figura na utakmici. Zaustavio je Kunića u sjajnoj poziciji da ovaj sa više pogodaka uđe u đurđevdanska praznovanja. Domaćin je u 29. minutu pokušao preko Dušana Marića. Zamislio je centaršut, ispao je skoro idealan udarac, za malo da izjednači rezultat.

U 38. minutu Kunić u kaznenom prostoru domaćih vraća loptu do Ivana Delića koji u naletu šutira snažno i nisko po zemlji, bio je precizan.

U 47. minutu došlo je do kontakta između Kunića i Davida Gatarića, sudija Danijel Pajić pokazao je na kreč, Delić je izveo kazneni udarac, a iskusni Plisnić ga pročitao, odbio loptu na koju je natrčao Kunić, šutiravši preko gola.

U 57. minutu oči u oči Kunić i Plisnić, iskusni golman blago je svakog tima. U 72. i u 79.minutu ponovo je Plisnić dominirao, a Kunić se hvatao za glavu.

Ipak, viđeno u gradu na Ukrini uliva nadu da za fudbal ima nade. Da je Tekstilac trajanje koje vrijedi, a Borac da je ponos fudbalske Srpske.

Sija i pobjeđuje...

TEKSTILAC KORT - BORAC (BL) 0:2 (0:2)

Strijelci: 0:1 Kunić (7), 0:2 Delić (38).
Stadion: Gradski.
Gledalaca: 300.
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina).
Žuti kartoni: Gatarić (Tekstilac Kort), Kondić, Raspudić (Borac, BL).

TEKSTILAC KORT: Pećić (od 17. min. Plisnić), Marić, Jolović, Kovač (od 32. min. Kremenović), Đuričić, Brković (od 55. min. Đekić), Stijepić, Ćorić, Komlenović, Duspara, Gatarić. Trener: Zoran Dragišić.

BORAC (BL): Avdukić, I. Danilović, Puzigaća, Radoja (od 87. min. Burazor), Kunić, Radulović, Raspudić, Đorđević (od 79. min. Zekanović), Delić (od 84. min. Guzina), V. Danilović, Kondić. Trener: Vule Trivunović.

Igrač utakmice: Petar Kunić (Borac, BL).


Rudar Prijedor 1 : 2 Podrinje
Drina 2 : 0 Kozara
Tekstilac Kort 0 : 2 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 26 20 5 1 65
2 Podrinje 26 15 5 6 50
3 Rudar Prijedor 26 13 6 7 45
4 Drina 26 12 6 8 42
5 Tekstilac Kort 26 8 9 9 33
6 Kozara 26 8 6 12 30