XS
SM
MD
LG

Gala manifestacija borilačkih sportova

ŠAMAC – U organizaciji Saveza ujedinjenog karatea BiH i uz podršku Karate – kluba „Šotokan“ Šamac, u Šamcu je održano završno takmičenje ovog borilačkog sporta u 2017.godini. Učestvovalo je oko 300 takmičara iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH. Lepa praksa – dodeljena su vredna priznanja najuspešnijim takmičarima.

Domaćin susreta bio je Karate klub „Šotokan“ iz Šamca čiji članovi su pojedinačno i ekipno u godini koja broji svoje poslednje sate osvojili zapažen broj medalja u nastupima u zemlji i u inostranstvu. Najuspešnijim šamačkim i karatistima iz drugih gradova i klubova uručena su priznanja.

„U Rumuniji sam osvojio zlatnu medalju na Evro kupu. U toj zemlji sam postao evropski viceprvak, a učestvovao sam i na Svetskom prvenstvu“, rekao je Ljubo Simić, član KK“Šotokan“ Šamac.

„Ove godine samo moj tim i ja ostvarili jako dobre rezultate. Pojedinačno i ekipno osvojili smo oko 30 medalja“, istakla je Danijela Cvijanović iz Karate kluba Sočin Teslić.

Prema rečima predsednika Saveza ujedinjenog karatea BiH Nikole Živkovića godina je bila uspešna, što je potvrđeno i kroz Ligu šampiona u Šamcu.

„Sumiramo rezultate i proglašavamo najuspešnije. Trebalo je proglasiti najuspešnije takmičare i sportske radnike, kao i najbliže saradnike koji pomažu našem Savezu“, rekao je Živković.

Brojne medalje i pehare karatisti BiH doneli su sa važnih međunarodnih nastupa. Bilo je plodno i ono u Italiji.

„Devet medalja doneli smo sa Svetskog prvenstva. Imali smo 4 zlata, tri srebra i dve bronze. Bio je to ogroman uspeh reprezentacije“, analizirao je Nikola Živković.

Među gostima iz Srbije, Crne Gore i Hravstke, na poslednjoj ovogodišnjoj manifestaciji u Šamcu bili su i članovi srpske Aikido federacije, predstavnici odnosno japanske Budo asocijacije. Održali su seminar o japanskim veštinama.

„Japanci su poznati po širenju duha borilačkog sporta na poseban način promovišu prijateljstvo, te odnos dece prema treningu i trenerima i da se to poštovanje prenese i na celo društvo“, pojasnio je Mladen Burazerović iz svejapanska Budo asocijacije.

U Šamcu je konstatovano da u Posavini kod najmlađih postoji interesovanje za borilačke sportove. Zato su organizatori odlučni da u 2018.godini rade još predanije na promociji sporta i zdravlja.