XS
SM
MD
LG

NBA: LeBron i Korver odveli Kavse do 2-2

Košarkaši Klivlend Kavalirsa savladali su Indijanu sa 104-100 te su tako došli do 2-2 u seriji.

Na startu susreta Kevin Lav je brzo zaradio dva faula i to je bio problem za Kavse. Dugo vremena gledali smo ravnopravnu košarku. Međutim, pri rezultatu 13-13, Kavsi prave seriju 8-0. Indijana uzvraća serijom 7-0 i vraća se u igru. Do kraja prvog perioda gledali smo veliku borbu. Nakon spektakularne trojke Džej Ar Smita, Kavsi dobijaju prvi period sa 30-24.

Kavsi dobro otvaraju drugi period i poenima Nensa dolaze do dvocifrene prednosti. Kasnije se razigrao i Klarkson i Kavsi dolaze do +16. Uspjela je Indijana da se vrati i spusti prednost Kavsa na -9. U završnici prvog poluvremena, LeBron Džejms je povezao nekoliko dobrih poteza i omogućio je Kavsima da sa deset poena prednosti odu na odmor. LeBron je inače imao 23 poena u prvom poluvremenu.

Indijana je bolje otvorila treći period. Serijom 12-4 prilaze na -2. Njihov nalet odbija Smit trojkom ali trojom uzvraća Bogdanović. Trojku pogađa Kalderon ali opet Babo uzvraća trojkom. Seriju trojki nastavlja Korver, Lav veže poene i Kavsi dolaze do osam poena prednosti. Iako je Korver pogodio još jednu trojku kasnije, Indijana se vratila u meč. Boljom igrom u završnici trećeg perioda, domaći prilaze na -1. Treba reći da je LeBron dao samo jedan poen u ovom periodu.

Indijana u sjajnom ritmu nastavlja na startu poslednjeg perioda. Trojkom Sabonisa, dolaze do vodstva 83-82. U narednih par minuta gledali smo veliku borbu i rezultatsku klackalicu. Vodila je Indijana 93-91 a onda Korver pogađa trojku za vodstvo Kavsa. Nakon toga, Kavsi su se odbranili a Džejms poenima podiže na +3. Nije se Indijana predala i uzvratio je Oladipo poenima. Moral Indijani ubija Korver, koji pogađa još jednu izuzetno bitnu trojku. Indijana je potom izgubila loptu a LeBron je pogodio za dva i Kavsi odlaze na +6. Do kraja susreta su bez većih problema priveli meč kraju.

Kavse je do pobjede predvodio LeBron Džejms sa 32 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Međutim, prevaga na strani Kavsa bio je Korver sa svojim trojkama a on je ukupno postigao 18 poena. Indijanu je predvodio Sabonis sa 19 poena dok su Oladipo i Tarner dodali po 17.

Foto: Cavs Nation