XS
SM
MD
LG

Vimbldon: Nole brži od mraka

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. Nole je bio brži i od mraka i bolji od Kačanova, kojeg je savladao sa 3-0.

Prvi set počeo je loše po Noleta. Već u prvom servis gemu Đokovića, Kačanov je napravio brejk. Nole je pokazao psihičku snagu i uzvratio je brejkom. Do šestog gema prvog seuta čuvali su svoje servise. Tada Nole pravi novi brejk i dolazi do 4-2. Međutim, nonšalantno je odigrao sledeći gem pa je Rus uzvratio brejkom. Pri vodstvu 5-4, Đoković je napravio treći brejk u prvom setu i sa 6-4 dobio je ovaj dio igre.

Đoković je sjajno otvorio drugi set. Prvo je dobio uvodni gem na svoj servis. Nakon toga, uslijedio je i brejk pa je Nole poveo sa 2-0. Sačuvao je svoj servis i potvrdio je brejk. I u narednom servis gemu Kačanova imao je dvije brejk lopte, ali je Rus nekako sačuvao svoj servis. Do rezultata 5-2 za Đokovića, teniseri su držali svoj servis. A tada je uslijedio novi brejk našeg tenisera, te je Nole drugi set dobio sa 6-2.

U trećem setu gledali smo dobar tenis. U prvih pet gemova nije bilo brejka. Onda je ponovo Nole napravio brejk i poveo je sa 4-2. Sačuvao je svoj servis u narednom gemu, te je tako potvrdio brejk. U svakom setu Nole je pravio minimum dva brejka pa je tako bilo i u trećem setu. Pri rezultatu 5-2 napravio je novi brejk te je dobio treći set sa 6-2 i sa ukupnih 3-0 prošao je u četvrtfinale.

Nole će u četvrfinalu igrati a Nišikorijem a taj meč na program je u srijedu.

Foto: Twitter