XS
SM
MD
LG

Rukometaši Sloge bronzani u Bijeljini

Od 10. do 12. avgusta u Bijeljini je održan 3. Međunarodni rukometni  turnir "Bijeljina kup 2018" koji je okupio 46 ekipa iz Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na turniru je učestvovala i selekcija pionira RK Sloga Prnjavor. Prnjavorski rukometaši su u okviru grupne faze zauzeli prvo mjesto, u grupi B, ispred ekipa RK Opus (Hrvatska), ORK Laktaši, RK Bijeljina i RK Metaloplastika Šabac.

Osvajanjem prvog mjesta u grupi, pioniri Sloge izborili su polufinale uz ekipe RK Kronos (Slovenija), RK Opus (Hrvatska) i RK Prigrevica (Srbija). Polufi nale je donijelo okršaj sa jednom od najkvalitetnijih ekipa iz Srbije u ovom uzrastu, ekipom RK Prigrevica. Poslije velike borbe pobjedu i plasman u finale slavila je ekipa RK Prigrevica, a prnjavorskim rukometašima je uslijedila borba za bronzanu medalju protiv ekipe RK Opus iz Hrvatske.

Poslije naporne i teške utakmice, u polufinalu, pioniri Sloge nisu poklekli i uspjeli su savladati ekipu RK Opus rezultatom 16:12 i osvojiti 3.mjesto i bro nzanu medalju. Pored bronzane medalje u Prnjavor je došla i nagrada za najperspektivnijeg igrača turnira, koju je osvojio Đorđe Dimitrić. Na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, rukometaši prnjavorske Sloge jedini su predstavnik iz BiH koji je uspio doći do medalje.

Treba napomenuti i činjenicu da su prije ovog velikog uspjeha pionira, i najmlađe selekcije RK Sloga Prnjavor takođe u Bijeljini u kategoriji mini rukometa osvojile treće mjesto.