XS
SM
MD
LG

Zašto uvlačiš politiku u sport Jusufe ?

Jusuf Nurkić je sjajan košarkaš. Reprezentativac BiH, već par sezona sa uspjehom igra u NBA ligi. Međutim, mnogo češće na sebe skreće pažnju uplitanjem politike u sport, nego velikim djelima na terenu.

Bosna i Hercegovina je večeras igrala bitan meč protiv Češke i izgubila ga je a Nurkić je bio ponajbolji igrač na terenu. Ništa to nije neobično da se Juka nije potrudio na drugi način skrenuti pažnju na sebe. Naime, na patikama je imao zastavu Bosne i Hercegovine i to onu ratnu zastavu.

Da li je Nurkić večeras krenuo na bojište ili na utakmicu ? Očito da ni sam nije znao gdje ide. Ovo nije definitivno slučajno uradio, jer je i ranije imao ovakvih ispada. Skoro se čudio što je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, nagradio braću Dragić. Braća Dragić su nagrađena sa razlogom a možda bi i sam Jusuf imao više nagrada, kada bi malo manje mislio na politiku.

Ono što Nurkić radi na terenu apsolutno poštujemo. Bez dileme je jedan od najboljih košarkaša trenutno na našim prostorima. Međutim, teren nije mjesto gdje se šalju političke poruke. Teren je mjesto gdje se bori časno i pošteno za svoj klub ili reprezentaciju. Politika nam je mnogo zla nanijela ali ne smije zatrovati i ono malo veselja što nam je ostalo, ne smije zatrovati sport. Ali briga Nurkića za nas kako će nam biti, ode on sutra za Ameriku a iza sebe ostavi još jednu provokaciju kojoj nije mjesto na sportskim terenima.

Foto: Instagram/Jusuf Nurkic