XS
SM
MD
LG

Italija slavila u Mađarskoj

Košarkaši Italije napravili su veliki korak ka plasmanu na Mundobasket. Italija je savladala Mađarsku u gostima, rezultatom 69-63.

Meč je počeo veoma konfuzno sa obje strane. Mađari su bili na samo dva poena više od pet minuta. Kasnije je Elegsfeld uveo Mađare u napadački ritam sa svojih šest poena. Talijani su sa druge strane sjajno šutirali trojke ali su imali i dosta izgubljenih lopti. Datome i Dela Vale su bili razigrani, Talijani su šutirali 4/7 za tri i nakon prvog perioda vodili su 20-14.

Drugi period počeo je konfuzno kao i prvi. Razzigrao se maksimalno Vojvoda, vezao devet poena i vratio je svoj tim na minimalan zaostatak. Mir i prednost Talijana, održavao je Nikolo Meli. Iako su Mađari serijom Vojvode prišli na poen zaostatka u jednom trenutku, Italijani su do poluvremena ponovo otišli na dvocifrenu prednost i sa 11 poena prednosti otišli su na odmor.

Talijani su imali i +15 na startu drugog poluvremena. Međutim, uporni Mađari odustajali nisu. Pri reuzltatu 45-35, za Italiju, krenula je sjajna serija Mađara. Poenima Perla pod faulom, Mađari su došli do preokreta i vodstva 47-45. Do kraja trećeg perioda viđena je velika borba. Nakon 30 minuta prednosti, Italija je vodila 52-51.

Vojvodu je stigao umor na startu poslednjeg perioda. Talijani su to koristili i održavali su vodstvo. Trojkom Datomea i pogotkom Bilige pod faulom, Italija odlazi na +9. Međutim, nisu se Mađari predavali. Serijom 6-0 vratili su se u igru i ušlo se u neizvjesnu završnicu. U završnici Mađari nisu uspjeli doći do preokreta pa su Talijani na iskustvo sačuvali prednost i slavili 69-63.

Italiju je do pobjede predvodio Điđi Datome sa 18 poena i sedam skokova. Najbolji kod Mađara bio je Vojvoda sa 25 poena.

Foto: FIBA.com