XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na peto kolo iz Fantazi ugla

Iza nas je peto kolo Engleske Premijer lige. Samim tim, red je i za osvrt na dešavanja u ovom kolu iz Fantazi ugla.

MOJA EKIPA

Ja sam ovo kolo imao 45 bodova, što je faktički 41 jer sam išao -4. Generalno sa tako malim brojem bodova ne mogu biti zadovoljan ali bar nisam previše pao u poretku. Pad je bio nekih 300 hiljada mjesta, što i nije strašno. Od narednog kola nadam se da kreću bolji dani jer sam aktivirao ''Wild Card''.

Što se tiče ovog kola, odbrana se nije proslavila. Pikford je donio samo bod jer je primio tri gola. Alonso je bio kapiten i rizik se nije isplatio. Primili su gol, on nije napravio ništa i to je to. Van Bisaka bio je svijetla tačka odbrane. Donio je devet bodova jer je imao CS i tri bonusa boda. Mendi nije igrao pa je sa klupe ušao Pereira, koji je dobio tri boda radi asistencije.

U veznom redu samo jedan igrač donio je bodove. Medison je dao gol i donio bod bonusa i isplatilo se što sam ga ubacio. Pedro je odigrao loš meč, Mane i Moura su imali pokušaja ali nije bilo sreće da daju gol. Neveš je dobio žuti pa je izgubio bod za CS. Što se napadača tiče, oni su samo asistirali. Aguero je imao dvije asistencije a Obamejang jednu. Ono što malo brine je povreda Kuna ali vidjećemo da li je tu nešto strašno ili je lakša povreda u pitanju.

PREDLOŽENI IGRAČI

Benet je bio pravi pogodak jer košta 4 miliona a donio je CS. Kaldvert Luin nije donio ništa a još je dobio i žuti karton. Pogodak je bio i Deni Ings jer je pogodio i pokazao je da je u sjajnoj formi. Tako da, ako gledamo predložene igrače, prošli su ovaj put zaista sjajno.

BITNE NAPOMENE

Mendi je propustio susret i jeste ''žut'' na Fantaziju ali nije neka povreda u pitanju. Više stvar rotacije koja kod Pepa neće nikog zaobići. Aguero se lakše povrijedio i ranije je izašao iz igre ali vidjećemo da li je nešto kritično. Nije djelovalo da je nešto ozbiljno u pitanju.

-Frejzer je donio 15 bodova jer je dao dva gola. Košta 5,6 miliona a Bormut ima sjajan raspored. Takođe, zna se da se Edi Hauv nadigrava sa svima, tako da je sada Frejzer ''must have''.

-Ings igra kao preporođen na pozajmici u Sotonu. Biće on sjajna opcija tokom cijelog sezone. Međutim, ako ga nemate, nemojte ga sada ubacivati jer je pozajmljeni igrač Liverpula i nema pravo da igra protiv njih.

To je više-manje to. Nadam se da ste imali dobro kolo a i da ću ja dobro posložiti ekipu na Wild Cardu.