XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov otputovao na SP: Već sam prošao taj put i znam kako ga ponovo preći

 

 

Reprezentativac Srbije u džudou, Nemanja Majdov, otputovao je jutros za Baku gdje će u ponedeljak nastupiti na Svjetskom prvenstvu.

Nemanja Majdov po prvi put na Svjetsko prvenstvo odlazi kao branilac titule. Prošle godine je ispisana istorija u Budimpešti osvajanjem zlata u kategoriji do 90 kilograma, a sada u dalekom Azerbejdžanu ide po odbranu titule. Spreman je, kaže, forma je na maksimum, a put kojim treba proći dobro poznaje, jer ga je već prošao.

- Cijeli trening kamp smo odradili po planu. Forma je na maksimumu. Odradili smo sve što je u našoj moći za pripremni period i nije bilo ni malo lako, ali tek sada treba da naplatimo. Zdrav sam, nema povreda, maksimalno motivisan i spreman za rat, rekao je za naš portal Nemanja Majdov.

Dobro Nemanja zna šta ga čeka, na Svjetskom prvenstvu nema laganih protivnika.

- Znam da neće biti nimalo lako. Biće pakleno. Znam kakvi me ljudi čekaju i kakav žrijeb je preda mnom. Po rang listi moja linija žrijeba je preopasna. Ali, već sam prošao taj put i znam kako ga opet preći. Znam koliko sam znoja prolio u zadnjih osam sedmica, i koliko sam bio posvećen. Znam da imam sve da postanem dvostruki šampion Svijeta. Već pravim viziju i sanjam, ali naravno glavnu riječ uvijek ima Dragi Bog, jer će biti njegova volja. Najveći ispit je predamnom, istorijski, ali mi sanjamo, Bog određuje. Sa Božijom silom znam da mogu sve.

Ovaj put, za razliku od Budimpešte prošle godine Nemanja Majdov će imati jedan meč manje, jer je slobodan u prvom kolu. A onda u drugom kolu čeka pobjednika meča Zakarija Bart i Aurelijen Diez. Kompletan žrijeb već ste mogli pogledati na našem portalu.