XS
SM
MD
LG

Odigrano drugo kolo kuglaškog prvenstva Republike Srpske

Nastavljeno je takmičenje u Ligi Republike Srpske. A u drugom kolu gosti su iznenađujuće bili uspješni,što je jako neobično za ovaj sport, bar kod nas.

Derventa je kući dočekala OSSA Galaks i već na startu se okliznula. Dobra kuglana u Derventi sigurno ne slovi za jednu “domaćinsku” te tako gostima nije  bilo teško iskoristiti ni probleme u sastavu Dervente.  Bijelić Nenad i Jeftić Jovo su osvojili uvodne bodove za goste protiv ne baš raspoloženih Malića i Jeftića. Pokušali su Nović i Đurić da vrate meč u egal ali su  bili polovično uspješni jer je Zarić Stevo sa 554 dobio treći bod gostima. Da muka bude veća za domaći sastav u nadnjem bloku se povrijedio Đurić Dalibor te je Sekulić Draženko 572 bez pritiska postavio najbolji rezultat meča, a Lalović sa 533 završio za visokih 1 : 7.

Rudar još traži formu na početku sezone i pravi sastav a ovaj put su kobni po njih bili igrači Posavine koji su na ovom meču formalno bili gosti.

Svračić Mladen je pokazao na stazi zašto je doveden kao kapitalno pojačanje te je sa 563 odma napravio i veliku razliku u čunjevima nad Drinčićem 473, da bi Babić 528 na drugoj strani izjednačio protiv Muslimovića 511. Mišetić i Marin su lakše nego očekivano dobili oba boda u drugom bloku protiv Stakića i Kecmana. Nastavak žetve meč poena su nastavili igrači Posavine i u zadnjem paru pa je kombinacija Đurić/Šinik i t.z. Suvajac/Šmitran bila bolja od Stijepića i Predojevića za visokih 1 : 7. Posavina je nakon 18 kola prošle godine imala svega 3 pobjede a sada nakon 2 kola imaju isto toliko i pobjeda te dijele 1. mjesto  na tabeli.

Rad je odigrao prvu utakmicu ove godine protiv Trebišnjice i bio uspješan sa 6:2. Meč je otvorio za Rad,najveće igračko pojačanje lige RS ove godine Stijepić Ivica, ali nije se proslavio. Sa 529 nisu zadovoljni ni Brčaci ni on, a Mirković Saša je sa 542 lagano odnio bodove u tom duelu. Jedan od najboljih igrača rada Radović je sa 548 donio više od 100 čunjeva prednosti protiv Džombe, da bi Manojlović povisio protiv Popovića na 2-1. Trakošević je povisio na 4-1 protiv ne ba[ standardnog u ekipi Trebišnjice Magazin Zorana da bi poraz umanjio Kilibarda protiv Vincetića. Lazić je završio posao protiv Gojkovića za ubjedljivih 6:2.

Kuglaški savez Republike Srpske.