XS
SM
MD
LG

Budući teniski šampion dolazi iz Nevesinja

Desetogodišnji Justin Ilić iz Nevesinja 2017. godinu završiće na prvom mjestu Rang liste najboljih mladih tenisera BiH do 10 godina. Sportski uzlet ovog talentovanog dječaka je impresivan. U ovoj godini je igrao više turnira, postao prvak Republike Srpske i osvajač završnog Mastersa Teniskog saveza BiH  u svojoj  uzrasnoj kategoriji praktično bez izgubljenog seta.

Justin Ilić već pet godina trenira u Teniskom klubu Mostar. Iz Nevesinja redovno putuje na treninge sa puno volje i želje za teniskim usavršavanjem.

Trener Vanja Ibrahimović kaže da ima najveći potencijal od sve djece sa kojima je radila. Ističe njegovu upornost i talenat. Od njegovih vršnjaka izdvaja ga razumijevanje ovog sporta i osjećaj za neke udarce koji krase samo vrhunske tenisere. Ibrahimovićeva prognozira da će Justin jednog dana biti među 100 najboljih tenisera svijeta. Kaže da je i njen kolega iz TK „Mostar“ koji je trenirao Marina Čilića sličnog mišljenja.

 Justin Ilić je lopticu i reket prvi put uzeo sa nepunih pet godina, a prvi turnir osvojio je 2013. godine u Kiseljaku. Tada je dobio i pehar za najatraktivnijeg igrača. Prati Đokovića i raduje se njegovim uspjesima, ali najviše cijeni Rodžera Federera.

Od naredne godine mladi Nevesinjac prelazi u kategorijuigrača do 12 godina. Biće to novi izazov i prilika za dokazivanje. Ali svi oni koji su bar nakratko posmatrali njegove kreacije na teniskom terenu, sigurni su da će u Nevesinje stići šampionske titule.

Radio Nevesinje