XS
SM
MD
LG

Famos zimuje na trećem mjestu: ''Kada se stvore uslovi napadamo viši rang''

 

 

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića još jednu sezonu nalaze se u samom vrhu tabele Druge lige Republike Srpske grupa Istok.

Bila je ovo izuzetno turbulentna polusezona za ''Motoriste''. Već na početku sezone otišlo im je nekoliko bitnih igrača, kapiten Đorđe Ćeha, prvi špic, Đorđe Močević, zatim je pred meč petog kola ostavku podnio Vladimir Drinjak, dugogodišnji trener, a sa njim je otišao i pomoćnik i kada je zatrebalo igrač Bojan Govedarica. Nisu se igrači oporavili ni od tog šoka kako treba i privikli se na novu situaciju, a stigao je novi šok. Nepunih deset dana iza toga u saobraćajnoj nesreći stradao je defanzivac Famosa, Milan Knežević. 

Teško je bilo u svoj toj situaciji i novom treneru Aleksandru Simiću da se privikne na novu sredinu. Došao je on kao zamjena za Vladimira Drinjaka, i dobro priveo kraju prvi dio sezone u drugoligaškoj konkurenciji. Ostvareno je pod njegovim vođstvom pet pobjeda, jedna utakmica je završena nerješeno, a tri meča su "Motoristi" napustili pognute glave.

- Ja sam lično zadovoljan kako smo odradili ovaj jesenji dio sezone, a vjerujem da su i svi ostali. Situacija nije bila najbolja kada sam došao. Mnogo šokova je zadesilo ekipu u kratkom vremenu, ali ovi momci su pokazali koliko su oni jedna velika porodica. Svi dišu kao jedan i Vladimir Drinjak je postavio izvanredne temelje za ovaj tim. Ova ekipa ima jedan svoj ustaljeni ritam rada koji ja sada nisam želio mnogo mijenjati, ali sam siguran da ova ekipa može još više i neke stvari ćemo pokušati promijeniti u samom funkcionisanju, započeo je razgovor za naš portal Aleksandar Simić, trener Famosa.

 

 

Famos je polusezonu iznio na plećima petnaestak igrača. Simić ističe da se nada da će se to na proljeće promijeniti i da će imati veći fond igrača na raspolaganju. On već ima neke planove u glavi, ali sa njima će polako.

- Odmah moram da kažem da ja ovom osnovicom koju imam sam prezadovoljan. Prošao sam Premijer ligu, poznajem i Prvu ligu, i ja vam garantujem da u trenutnoj ekipi Famosa ima igrača koji lagano mogu da igraju više rangove takmičenja. Ti momci su u Famos došli jer u klubovima iz višeg ranga, konkretno Slaviji, nisu imali strpljenja da ih sačekaju dvije-tri godine da nadođu, a garantujem da bi itekako imali šta reći na terenu. Ja već imam neke kontakte sa još takvih igrača, mlađih, da ih privolim da dođu u Famos na zimu. Nama treba širine, treba nam veći izbor igrača. Ovi momci svoju egzistenciju rješavaju svojim poslovima. Nedostaje mi često i igrača za trening, i sa novim igračima dobili bismo i dosta na treningu, ali i na utakmicama.

Kada se osvrne na ovih devet mečeva na klupi Famosa, Simić je zadovoljan.

- Opet kažem. Ja sam lično zadovoljan urađenim. Ostvarili smo pet pobjeda, jednu utakmicu odigrali nerješeno, i tri meča izgubili. Od ta tri poraza najviše žalim za onim protiv Gubera na svom terenu. Taj meč nismo trebali izgubiti, i krivica za taj poraz je moja. Naša filozofija je da igramo za gol više. To pokazuje i gol razlika, jer smo treća najefikasnija ekipa lige, iza Sloge i Budućnosti. Ne bojimo se nikoga i sa svakim želimo da se nadigravamo, a činjenica da smo jedini nanijeli poraz Slogi u prvom dijelu sezone dovoljno ide u prilog tome.

 

 

Ekipa još uvijek trenira. Tako će biti narednih dana, iako je sezona završena, a onda slijedi pauza. Za drugi dio sezone Simić najavljuje određene promjene, mada ne drastične.

- Sigurno je da ćemo nešto promijeniti. Svakako, vjerujem i da će se tu promijeniti i nešto organizaciono i u samom funkcionisanju kluba, a ja sam gore rekao i da bih volio dovesti nekoliko igrača sa naših prostora i u skladu sa našim mogućnostima kako bih proširio tim. Teško je u ovom trenutku računati na prvo mjesto. Iako smo mi pobijedili Slogu na našem terenu, mislim da je razlika sada prevelika da bismo prijetili sa oduzimanjeg prvog mjesta. Naravno, mi u svaku utakmicu idemo po pobjedu. Ja se nezadovoljavam sa skupljanjem bodova bod po bod. Idemo da se nadigravamo, a pokazali smo da možemo. Sigurno je da ćemo u jednom trenutku, kada se stvore uslovi, napasti prvo mjesto u ulazak u viši rang. To ova ekipa definitivno zaslužuje.

Famos iz Vojkovića na zimski raspust odlazi sa trećeg mjesta i sa 24 osvojena boda, četrnaest manje od vodeće Sloge, i jedan manje od drugoplasiranog Gubera. Ukupno su fudbaleri Famosa postigli 29 pogodaka i primili 16. Najbolji strijelac ekipe je Miroslav Bjelica sa osam pogodaka, a slijede ga Danel Blažić i Borislav Otović sa po četiri pogotka.


Mladost(BS) 0 : 1 Leotar
Glasinac 2011 2 : 1 Drina HE
Jedinstvo(Br) 8 : 4 Jedinstvo(Bč)
Mladost(G) 4 : 4 Famos
Velež 0 : 1 Budućnost
Sloga 6 : 0 Sloga Junajted
Ilićka 01 1 : 1 Proleter
Guber 1 : 2 Mladost(R)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 30 24 3 3 75
2 Famos 30 14 6 10 48
3 Leotar 30 15 3 12 48
4 Glasinac 2011 30 13 8 9 47
5 Budućnost 30 12 10 8 46
6 Jedinstvo(Br) 30 13 4 13 43
7 Velež 30 12 5 13 41
8 Mladost(G) 30 11 7 12 40
9 Drina HE 30 12 4 14 40
10 Guber 30 11 6 13 39
11 Jedinstvo(Bč) 30 10 8 12 38
12 Ilićka 01 30 11 5 14 38
13 Sloga Junajted 30 11 4 15 37
14 Proleter 30 11 4 15 37
15 Mladost(R) 30 11 4 15 37
16 Mladost(BS) 30 7 3 20 24