XS
SM
MD
LG

Đokić u FSRS

Čelni ljudi Fudbalskog saveza  Republike Srpske, predsjednik Mile Kovačević i vd. generalnog sekretara Goran Ćejić u srdačnom druženju  sa Petrom Đokićem, ministrom energije i rudarstva u Vladi Republike Srpske,  razgovarali su danas u prostorijama saveza  o predstojećoj manifestaciji „Dan fudbala“. U delegaciji Ministrastva bio je i Tomo Marić, savjetnik ministra.

Prestižna svečanost posvećena fudbalu, u zajedničkoj organizaciji FSRS, Sportskog žurnala i Vlade RS, već sedmu godinu održava se krajem januara u hotelu „Bosna“ u Banjaluci. Manifestacija  pobuđuje veliku pažnju u RS, BiH i regionu zbog sve značajnijih gostiju.

Predsednik Kovačević, istakao je zadovoljstvo sadržajem sastanka i naglasio da je  upoznao  ministra o svim aktivnostima.

  -Žiri, na čijem se čelu nalazi gospodin Tomo Marić, a čine ga najistaknutiji novinari u Republici Srpskoj, uveliko radi. Sutra na sednici Izvršnog odbora Saveza imenovaćemo Organizacioni odbor koji će biti stub cijele organizacije, a sve, opet, kao završna manifestacija obilježavanja 25 godina Republike Srpske i isto toliko  njenog  sporta.  Vi ste, gospodine Đokiću, od prvog dana, od prvog izbora, bili s nama i podržavali ste nas i pomagali.  Na tome Vam velika hvala, rekao je predsjednik FSRS Mile Kovačević.

Ministar Petar Đokić je podvukao da manifestacija  afirmiše Republiku Srpsku, ne samo u fudbalskom smislu, već mnogo šire i nastavio:

-Mi ćemo s vama biti i ove godine, jer smo se uvjerili u prethodnih šest izbora da ste sjajan organizator, a da vaša internacionalna nagrada, uz nagrade i priznanja za pojedince i klubove iz Republike Srpske, Zlatna povelja “Miljan Miljanić” ima posebnu dimenziju, zbog svijetskih veličina kojima je dodjeljena, kao što su: Dragan Džajić, Predrag Mijatović, Safet Sušić, Milo rad Mažić i omladinska reprezentacija Srbije koja je bila šampion svijeta. Sve ćemo učiniti da i ovaj “Dan fudbala” bude praznik sporta, ali i društvena manifestacija najvišeg ranga, naglasio je Petar Đokić, ministar u Vladi Republike Srpske.  

Predsednik FSRS Mile Kovačević uručio je poklone Saveza ministru Petru Đokiću i savetniku Tomi Mariću, uz riječi da su oni osvjedočeni prijatelji sporta, fudbala i Fudbalskog saveza Republike Srpske.