XS
SM
MD
LG

Znaju li za nacionalnu zastupljenost....

Da li su u fudbalskom savez Republike Srpske digli ruke od nacionalne zastupljenosti u rukovodećim strukturama Fuidbalskog saveza Bosne i Herce govine. Sudeći po sastavu ključnih ljudi u FS BiH, čini nam se da jesu.

Ne govorimo o članovima Komiteta, već onim koji direktno rukovode FS BiH.  Krenućemo redom. Predsjedniki FS BiH Elvedin Begić. Generalni sekretar Jasmin Baković. Direktor sportskog sektora Elmir Pilav. Direktor administracije FS BiH Adnan Džemidžić. Dakle, ključna mjesta su tako popunjena. Svi pobrojani dolaze iz reda Bošnjaka.

Ne želeći da povrijedimo sve ove rukovodioce FS BiH, a oni posao obalvljaju najbolje što znaju i umiju ostaje dilema zašto se došlo u ovu poziciju. Ko je tome kriv? Reći će nam neko da se bavimo politikanstvom. Nećemo im čak ni odgovoriti, ali ostaj pitanje da li su pojedinci u FSRS zadovoljni svojim pozicijama malo trgovali sa ostalim...Nije vljda da po Statutu sva ta mjesta pripadaju predstavnicima jednog naroda... Možda nam neko i odgovori,a možda i ne? Ovo je samo faktičko stanje!