XS
SM
MD
LG

Ratko Đurić prvo pojačanje Gubera

Ratko Đurić, napadač Birča iz Dervente i strijelac 16 pogodaka u protekloj polusezoni,  prvo je pojačanje srebreničkog Gubera.

- Pored Gubera,  Milići, bratunačko Bratstvo, kao i  prvoligaš Drina iz Zvornika, bili su  zainteresovani  da ponesem njihov dres u narednoj polusezoni. Međutim,  predsjednik Cibralić je iznio najkonkretniju ponudu i brzo smo se dogovorili oko uslova. S obzirom da u Guberu igraju moji nekadašnji saigrači iz Milića, Borić i Bogičević, znam da je to zdrava i stabilna sredina, sa prijateljskim odnosima među igračima i pozitivnim rivalitetom, što me dodatno motivisalo da donesem odluku da im se pridružim. Za mene je poseban  izazov i to što ću u ekipi iz Srebrenice igrati u drugoligaškom društvu  i, nadam se, svojim kvalitetima pomoći timu da ostane u samom vrhu tabele. Guber je odlična ekipa, što govori i drugo mjesto koje trenutno zauzima, sa kvalitetnim igračkim kadrom. Većinu igrača poznajem, sa nekima sam igrao u reprezentaciji Birča do 22 godine, tako da mi neće biti problem da se lako uklopim u ekipu. U protekloj polusezoni sam postigao 16 pogodaka, a nadam se da će ih i u narednoj biti dosta, jer moj posao, kao napadača, i jeste da postižem golove.  Zahvalan sam upravi Gubera na pozivu i siguran sam da ćemo se, u periodu koji predstoji, radovati dobrim rezultatima, a nadam se da će i moja doskorašnja ekipa, Birač, nastaviti sa uspjesima i izboriti se za prelazak u viši rang, - kazao je Ratko Đurić, novi napadač drugoligaša iz Srebrenice.

Đurić je  do sada igrao za Miliće i Birač iz Dervente. Na nekoliko turnira na kojima je učestvovao   biran je  za najboljeg strijelca ili najboljeg igrača.

 

Ratko Đurić (u crvenom dresu)