XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda savladala Unikahu

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su desetu pobjedu u Evroligi. Crveno-beli su večeras savladali Unikahu u Beogradu sa 80-76.

Od starta se vidjelo da nas čeka veoma neizvj estan meč. Igralo se u serijama ali je nakon prvih deset minuta bilo 24-24. I u drugom periodu nastavilo se u istom ritmu. Jedina razlika je bila ta što su odbrane bile čvršće pa je bilo manje poena. U tako izjednačenoj igri bolje se snašla Zvezda, koja na odmor odlazi sa tri poena prednosti.

U trećem periodu Zvezda je igrala sjajno. Odličnom odbranom i dobrom igrom u napadu, Zvezda je došla do deset poena prednosti pred odlučujućih deset minuta. U poslednji period Unikaha je mnogo bolje ušla. Vidjela se ogromna nervoza ali i bezidejnost u igri Zvezde. Gosti to koriste i uvlače meč u neizvjesnu završnicu. Međutim, u samoj završnici Ročesti i Davidovac pogodili su bacanja i Zvezda je na kraju došla do pobjede.

Zvezdu je do pobjede predvodio Ročesti, koji je imao 21 poen a Bjelica je dodao 13 i to sve u drugom poluvremenu. Unikahu je predvodio Adam Vačinski sa 13 poena. Treba napomenuti da kod Zvezde nije igrao Nemanja Dangubić, dok za goste nije igrao Nemanja Nedović.

Foto: Evroliga