XS
SM
MD
LG

Loša internet "konekcija" u sportu BiH

Sport i internet u Bosni i Hercegovini su malo napredovali od jula prošle godine kada smo pisali o zastupljenosti sajtova i društvenih mreža u sportskim savezima i Olimpijskom komitetu Bosne i Hercegovine.

Foto: okbih.ba

Sajt OKBiH ponovo nema svoju verziju na engleskom, a od društvenih mreža možemo naći samo na njihov Facebook profil, dok Twitter, Instagram ili You Tube ne postoje. Ponovo bi mogli uraditi na uređivanju podataka svojih članica, posebno olimpijskih sportova.  Tako i dalje nije postavljena stranica saveza u ragbiju, hokeju na ledu, plivanju, streljaštvu. Na sajtu među olimpijske sportove uopšte nije uvršteno ni karate, a kamoli sportsko penjanje, softbol, skejtbording, surfovanje.

Oni savezi koji i dalje preko sajtova redovno informišu javnost o dešavanjima su: atletski, biciklistički, fudbalski, košarkaški, skijaški, klizački, rukometni, odbojkaški, golferski, stonoteniski, teniski i u dizanju tegova. Judo savez ima svoj sajt, ali već druže vrijeme ga ne uređuje. Većina njih i dalje je na Vi sa društvenim mrežama, a ovoga puta ćemo se osvnuti malo na Odbojkaški savez. Kao jedan od najpopularnijih sportova, prosto ljudi iz toga saveza ne bi smjeli dozvoliti da nemaju svoj Facebook, Twitter ili Instagram profil, preko kog će informisati javnost i privući više pažnje. Takođe što se tiče praćenja utakmica, mogli bi se donekle ugledati na košarku i bar nakon završenih setova ubacivati rezultat, te učiniti sve to malo preglednijim. To se posebno odnosi na informacije o klubovima i o reprezentaciji.

Među one sportove čiji savezi i dalje nemaju sajtove spadaju boks, badminton,  bob, sankanje, skeleton, veslanje, kajak, vaterpolo, gimnastika, triatlon, taekwondo, konjički sportovi, rvanje. Znamo da su teška vremena u bh. sportu i da nema puno sredstava, ali one osnovne stvari u 21. vijeku bi se trebale uraditi