XS
SM
MD
LG

Leotar tvrd orah

Otputovali su Krupljani u “Dučićev grad” sa ciljem da već u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Republike Srpske protiv drugoligaša Leotara ostvare dobar rezultat i naprave presudni korak ka finalu. Međutim, u uslovima četiri godišnja doba u najjužnijem gradu Republike Srpske izabranici trenera Slobodana Starčevića odigrali su nerešeno i bez golova.

Tako će konačna odluka o finalisti pasti u revanš meču u Krupi na Vrbasu, a ova utakmica je na programu 24. aprila. Do tada će Krupljani imati mnogo izazova kako u Ligi za prvaka Premijer lige BiH tako i polufinalu Kupa BiH, takmičenja preko kojeg se može izboriti i plasman na međunarodnu scenu.

Nakon susreta u Trebinju u redovima Krupe bili su, delimično, zadovoljni, ali niko ne sumnja da će premijerligaš potvrditi ulogu favorita u revanšu i izboriti očekivan palsman u finale. Sve drugo bilo bi ravno prvorazrednom fudbalskom čudu.

-Prvo bih čestitao igračima i jedne i druge ekipe za korektan odnos i prilično kvalitetnu utakmicu u uslovima jake kiše, leda i vetra! Iako smo igrali u kombinovanom sastavu, za puno zadovoljstvo su nedostajali golovi iz nekoliko kreiranih šansi kada Zoran Šamara, Stefan Dabić, Petar Banović i Nusmir Fajić nisu bili precizni. Leotar je svoju priliku za gol tražio iz kontranapada i dugih lopti, ali naša odbrana je u dva ili tri navrata iskusno i sigurno reagovala. Ostaje nam revanš kod kuće da se kroz bolju realizaciju plasiramo u finale Kupa Republike Srpske i napadnemo trofej koji nam nedostaje u klupskim vitrinama – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Mladi napadač Zoran Šamara imao je nekoliko situacija u kojima je mogao da zatrese mrežu Hercegovaca, ali lopta jednostavno nije htela u gol.

-Imamo aktivan i dobar rezultat iz Trebinja koji moramo da materijalizujemo u revanšu na našem stadionu. Prihvatamo ulogu favorita i nadam se da ćemo je opravdati, kao i to da plasmanom u finale imamo sjajnu priliku i da osvojimo pobendički pehar. U Trebinju je bilo teško vreme za igru, teren loš, kako nama tako i rivalu, ali je viđena borbena utakmica. Dali smo sve od sebe, nedostajali su jedino pogotci da slika bude upotpunjena. Posle ovoga okrećemo se prvenstvu koje se nastavlja 31. marta za nas utakmicom na Koševu protiv Sarajeva – istakao je Zoran Šamara, ofanzivac Krupljana.

S. Basara/Sportski žurnal

 

Leotar - Krupa / FOTO: Trebinje Live