XS
SM
MD
LG

EL: Bajka se nastavlja, Žalgiris brejknuo Olimpijakosa

Košarkaši Žalgirisa napravili su jedini brejk u prvim utakmicama četvrtfinala. Oni su savladali Olimpijakos u Pireju sa 87-78 i to nakon produžetka.

Oli je sjajno otvorio susret. Dobra odbrana donijela im je rano dvocifrenu prednost i djelovalo je da imaju sve što žele. Primili su samo 12 poena u prvom periodu pa su nakon deset minuta imali +11. Međutim, Šarasova armija se nije predavala tek tako. Zaigrali su mnogo bolje u drugom periodu. U jednom trenutku prišli su na -3 ali ipak Olimpijakos na odmor odlazi sa vodstvom 38-32.

Olimpijakos je kontrolisao rezultat u trećem periodu a onda Žalgiris pravi seriju i dolazi do vodstva 46-45. Olimpijakos uzvraća serijom 9-0 i dolazi do osam poena prednosti. Ipak, gosti se u završnici trećeg perioda vraćaju i Olimpijakos sa tri poena prednosti ulazi u poslednji period. Serijom 4-0, Žalgiris dolazi do vodstva. Uzvrtatio je Olimpijakos svojom serijom i imali su šest poena prednosti. Nije se ni tada Žalgiris predao. Došli su do izjednačenja i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Milaknis je pogodio za 72-69 vodstvo Žalgirisa. Spanulis je uzvratio trojkom, Meklin je izblokirao Dejvisa i Oli je imao napad za pobjedu. Međutim, Mancaris ne pogađa i otišlo se u produžetke.

Na startu pordužetaka vidjeli smo veliku borbu i niko nije uspijevao da se odlijepi. Trojkom Ulanovasa, Žalgiris dolazi do +4. Kada je Pagnos pogodio bacanja za +6 Žalgirisa, dalo se naslutiti da će se Litvanci radovati. Probao je Spanulis da vrati svoju ekipu u igru ali jednostavno nije uspio. Stao je i on na kraju a Žalgiris je došao do velike pobjede.

Žalgiris su do pobjede predvodili Dejvis sa 21 i Pangos sa 20 poena a dobru rolu imao je i naš Micić sa sedam poena i pet skokova.  Spanulis je predvodio domaće sa 25 poena dok je naš Milutinov imao sedam poena i osam skokova.

Foto: Evroliga