XS
SM
MD
LG

NBA: Srbin preuzima Finiks ?

Dugogodišnji pomoćnik u brojnim NBA klubovima, Igor Kokoškov, mogao bi da bude novi trener Finiks Sansa.

Sansi su ove sezone odlučili da ''tankuju'' i imali su najgori omjer u cijeloj ligi. To im je donijelo velike šanse da imaju prvog pika na Draftu. To će im mnogo značiti jer će ovogodišnji Draft biti izuzetno jak.

Što se Kokoškova tiče, on je bio pomoćnik u Klipersima, Detroitu, Klivlendu, Orlandu, Finiksu a poslednje tri godine pomoćnik je Snajderu u Juti.  Kao pomoćnik u Detroitu, osvojio je i titulu u NBA ligi, pošto su Pistnsi 2004. godine dobili Lejkerse u finalu.

Na proteklom Eurobasketu, Kokoškov je bio selektor Slovenije i odveo ih je do istorijskog zlata.

Iako još nije samostalno vodio niti jednu ekipu u NBA ligi, Kokoškov je jedan meč bio glavni trener. Naime, bio je trener Jute prošle sezone u pobjedi nad Lejkersima, kada je Snajder bio odsutan.

Da li će Kokoškov konačno dobiti šansu da vodi samostalno neki NBA klub ostaje da se vidi. U svakom slučaju ljudi iz Finiksa ga znaju jako dobro. Oni se nalaze na jednom novom početku. To je ekipa koja na mladim talentima želi izgraditi dobar tim u budućnosti. Taj njihov proces u najavi podsjeća na put koji je prošla Filadelfija a Kokoškov bi sigurno bio pravi čovjek za Finiks u ovom trenutku.

Foto: The Salt Lake Tribune