XS
SM
MD
LG

NBA: LeBron brojao do 46 i donio Kavsima ''majstoricu''

Košarkaši Klivlenda savladali su Boston sa 109-99 i tako su izborili sedmu utakmicu u finalu Istoka.

Boston je dobro otvorio susret. U prva dva susreta u Ohaju, raspadali bi se na samom početku. Sada su bili mnogo konkretniji na startu susreta. Kontrolisali su ritam utakmice i prvi period dobili su sa 25-20. Treba dodati da se u petoj minuti utakmice povrijedio Kevin Lav i da se do kraja susreta nije vraćao u igru. Međutim, u drugom periodu kreće uragan Kavsa. Pogađali su skoro sve, LeBron je bio razigran a odbrana je bila fenomenalna. Drugi period Kavsi su dobili sa 34-18 i sa 11 poena prednosti otiški su na odmor.

U trećem periodu Kavsi su nastavili da igraju sjajno. Pogađali su skoro sve i imali su i +16. Međutim, u samoj završnici trećeg perioda, Boston je uhvatio ritam. Uspjeli su se koliko toliko vratiti u meč i prišli su na -10. Kavsi su održavali prednost u poslednjem periodu ali se Seltiksi nisu predavali. Prišli su u samoj završnici na -7. Djelovalo je da Kavsi mogu čak i prosuti pobjedu ali je na scenu stupio magični LeBron. Pogodio je dvije vezane trojke i donio je pobjedu svojoj ekipi.

Kavse je do pobjede predvodio LeBron sa 46 poena, 11 skokova i devet asistencija a sjajan je bio i Hil sa 20 poena te je na momente briljirao u defanzivi. Boston je predvodio Rozir sa 28 poena i sedam asistencija dok je Braun dodao 27 poena.

Sedmi meč igra se u nedelju u Bostonu.

Foto: NBA.Com