XS
SM
MD
LG

Oni žive

Nakon četiri  dana nadmetanja spuštena je zavesa  na 7.Memorijalni omladinski fudbalski turnir „Srđan Tomić-Vladica Babović“ koji se igrao na Sokocu,  a kojim se neguje uspomena i  sećanja na rano preminule  fudbalere Glasinca.

Prvog dana turnira nastupile su omladinske selekcije U 16 igrači,rođeni 2002 i 2003 godine.Najviše uspeha imala je ekipa FK Sarajevo,drugo mesto osvojili su poletarci FK Olimp sa Pala, dok s na treću poziciju plasirala domaći sastav OFK Glasinac 2011.

Najbolji strelac je bio Bekir Dževlan, član Sarajeva, najbolji golman je njegov klupski kolega Edis Šehović, dok je za najboljeg igrača proglašen Erdin Halilagić takođe fudbaler Sarajeva.

Posebno priznanje „sedmica“za igrača koji svojim karakteristikama potseća na Srđana Tomića dodeljeno je članu Olimpa, Ognjenu Radoviću dok je nagrada „jedinica“koje se dodeljuje u znak sećanja na Vladicu Babovića pripala  Edisu Šehoviću, iz pobedničkog sastava.

Drugog dana turnira nadmetali su fudbalski poletarci u kategoriji U 14, generacija 2004  i 2005 .Trijumfovala je ekipa  bijeljinskog Radnika, drugi su bili mladi fudbaleri Vlasenice,  dok se na treće mesto plasirala Kolina iz Ustikoline.

Za  najboljeg strelca u ovoj uzrasnoj kategoriji proglašen je Ljubiša Cvijanović član pobedničke ekipe Radnika. Priznanje za najboljeg golmana otišlo je u ruke Vedrana Gadžunovića iz ekipe Vlasenice,  a titulom najboljeg igrača okitio se Sergej Rakić, takođe igrač pobedničkog sastava iz Bijeljine.

Specijalno priznanje „sedmica“ pripalo je Aleksandru Kitaljeviću iz Vlasenice,  a „jedinica“ Adelu Čolu iz Koline za koju je jedno vreme nastupao i Vladica Babović.

Trećeg dana turnira učestvovale su ekipe fudbalskin nada rođenih 2006 i 2007 kategorija U12. Prvo mesto osvojila je ekipa Famosa iz Vojkovća ,drugi su bili  igrači Olimpa sa Pala,  a treće mesto je pripalo Indeksu iz Novog Sada.

Za najboljeg strelca proglašen je Stefan Radonja ,iz domaće ekipe OFK Glasinac 2011 , nabolji golman je bio  Nenad Kokot iz pobedničkog sastava Famosa,  a najbolji igrač je njegov klupski kolega Mihajlo Vukadin .

Posebno proznanje „sedmica otišlo je u ruke Srđana Borojević,  iz novosadskog Indeksa, a trofej „jedinica“ Nemnji Kulaševiću golmanu Olimpa.

Poslednjeg dana Memorijala nastupili su dečaci rođeni 2009 (U 9) i 2008 (U10),najviše uspeha u kategoriji „U9“  imala je ekipa Breznice iz Pljevalja ,drugo mesto pripalo je Goraždu, a treće Unisu iz Vogošće .

Najbolji strelac  u ovoj kategorijia je Galib Salan (Goražde), golman njegov klupski kolega Armin Peštak, a najbolji igrač Mateja Sekulić član pobedničkog tima Breznice.

Nagrada „sedmica“pripala je Novici Vujnoviću (Breznica ) a „jedinica“ Hajru Salkiću iz Unisa.

U kategoriji (U10) trijumfovala je Vlasenica ,druga je bila pljevaljska Breznica,  a treće mesto je osvojila ekipa Famosa iz Vojkovića.

Najbolji strela je bio Andrija Aramatović iz Breznice, golman Ognjen Majmunović član Famosa, a najbolji igrač Aleksa Bajić  iz Vlasrnice.Priznanje „sedmica“je pripala Andreu Kartalu iz Breznice,  a „jedinica“ Strahinji Neškoviću iz Vlasenice.  

Turnir „Srđan Tomić –Vladica Babović“ se igrao pod sloganom „Oni žive“ na ovogodišnjem turniru je učestvovalo oko 700 fudbalskih poletaraca iz  trideset ekipa sa preko pedeset selekcija iz Crne Gore,Srbije,RS i BiH.Organizator turnira bila je opština Sokolac a organizaciju su pomogli Grad Istočno Sarajevo,Fudbalski savez područja Sarajevsko-romanijskog ,Vub i  Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“Sokolac.