XS
SM
MD
LG

3 : 2
Poluvreme
2 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Dva puta vodili, pa izgubili

30.09.2017 Tekst i foto: Slobodan Dakić

MRKONJIĆ GRAD-Fudbaleri mrkonjićke Slobode u 8.kolu Prve lige RS zasluženo su na „Lukama“ pobjedili Slogu iz Doboja 3:2.Domaći su stigli do pobjede u završnici meča, a gosti imaju za čim da žele jer su dva puta imali prenost od jednog gola.

Gosti su bolje otvorili meč i u 21 minutu golom Stefana Ilića poveli 1:0.Golu je prethodila greša štopera Slobode Dragoslava Stakića, koji je poklonio loptu Jovi Lukiću, a ovaj idelno poslužio Ilića za vodstvo.Domaći fudbaleri su izjednačili u 34 minutu, golom Želimira Đukerića, nakon sjajne asistencije Miloša Perovića.

Gosti iz Doboja se ne predaju i 43 minutu gol postiže Amar Fočić, za vodstvo od 2:1.On je sjano izveo slobodan udrac sa ivice kaznenog prostora i matirao Mladena Ilića.Domaći fudbaleri dva minuta kasnije poravnavaju rezultat na 2:2. Strijelac je najbolji pojedinac meča Miloš Perović iz penala.Neko od gostujići fudbalera u svom kaznemom prostoru srušio je Vladana Gračanina, a sudija Drako Butulija pokazao na bijelu tačku.

U drgom poluvremenu slika na terenu drugačija.Domaći fudbaleri pojačavaju ritam i stvaraju šanse za pogodak. Međutim, gola nema mada je lopta dva puta bila u mreži, ali su pogodci poništeni zbog nedozvoljene pozicije Slobodinih napdača, koji su i u ovom meču prokocakali pet, šest stopostotnih prilika za pogodak. Ipak, 80 minutu slavlje na „Lukama“.Gol postiže Mihajlo Savanović , na asistenciju Igora Mirkovića.  Trener Slobode Čedomir Ćulum zadovoljan je pobjedom i igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu.

    -Loše smo otvorili meč i iz dvije naše indivdualne greške primili dva gola.Na taj način gostima smo omogućili da se organizovano barane i iz kontranapada ugrožavaju naš gol.U drugom poluvremenu pokazali smo volju, želju, karakter i kvalitet i zasluženo došli do pobjede-rekao je Ćulum.

Treneru gostiju Vedranu Softić teško je pao poraz, jer je njegova ekipa igrala dobro i dva puta bila u vodstvu.

    -Nema šta da zamjerim svojim fudbalerima igrali smo oslabljeni bez tri ključna fudbalera.Svjesno smo prepustili igru Slobodi i iz kontranapada ugrožavali njihov gol i postigli dva pogodka.Ostaje žal što nismo  osvojili bodove, jer dva gola smo postigli na gostovanju i opet se kući vraćamo bez bodova- rekao je Softić.

                                                       

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Sloboda Sloga
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača