XS
SM
MD
LG

0 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zvjezdana Zvijezda 09

29.11.2017 Administrator DC

Fudbaleri Zvijezde 09 ostvarili su plasman u polufinale Kupa BiH, nakon Ŕto su na svom terenu uspjeli odbraniti prednost iz prvog susreta sa Otoke, koji su rijeŔili u svoju korist rezultatom 2:1.

DanaÅ”nji duel ova dva tima zavrÅ”en rezultatom 0:0. Olimpik se na terenu postavio ofanzivno i pokuÅ”ao doći do pogotka. Slično kao u prvoj utakmici fudbaleri Zvijezde 09 su se odlučili na čvrst defanzivni blok i pokuÅ”aj da zadrže prednost iz prvog duela na Otoci. Iz takve igre Olimpik je uspio da dođe do vrlo dobrih prilika.

Prije svega prilika koju je imao Šćepanović, a potom i Vidović koji je u posljednjoj minuti prvog dijela pogodio prečku gola golmana Kolaka. Drugo poluvrijeme obje ekipe otvaraju sa po jednom Å”ansom. Osmanović iz Olimpika i Rakić iz Zvijezde 09 su pokuÅ”ali do pogotka, ali nisu bili precizni.

Olimpik je pokuÅ”avao da dođe do pogotka, kojim bi se približio plasmanu u naredni krug, dok su gosti čvrstom i dosta grubom igrom na sve načine onemogućavali gostujuću ekipu da dođe do pogotka. Rezultat toga je i crveni karton za Mazića, pa je u zadnjih 20 minuta utakmice tim iz Sarajeva imao i brojčanu prednost na terenu. Tim sa Otoke je konstantno vrÅ”io pritisak prema golu Kolaka, ali do pogotka nije uspio doći. U finiÅ”u susreta isključen je i Milović u ekipi Olimpika. Domaći tim je uspio da se odbrani do kraja susreta i ostvari plasman u polufinale Kupa BiH.

ZVIJEZDA 09: Kolak, Babić, Mahmutović, KrajiÅ”nik, Rakić, HuseinbaÅ”ić, Filipović, Tripković, Mazić, Bajić.Ā Trener: Aleksandar Jović.

OLIMPIK: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, JusufbaÅ”ić, Šćepanović, Jusufi, Sadiković, Čizmić, Vidović. Trener: Hajrudin Đurbuzović.

Ā 

Olimpik - Zvijezda 09

Ostalo BiH Ostalo BiH Kup BiH Zvijezda 09 Olimpik
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača