XS
SM
MD
LG

90 : 95
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Radnik pao u produžetku

18.01.2018 Administrator DC

 

U 12. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, Radnik je dočekao favorizovanu ekipu Sparsa. Publika je mogla da uživa u još jednoj neizvjesnoj i borbenoj utakmici u kojoj je ekipa Sparsa imala više sreće i koncentracije u završnici i nakon produžetka upisala novu pobjedu.

Radnik je veoma loše ušao u meč, nikako nije mogao da dođe do svoje igre što je gost, naravno, iskoristio i napravio sasvim solidnu razliku. Ona je i u drugom periodu rasla da bi, na kraju poluvremena Sparsi imali prednost od čak 22 poena.

Činilo se da je pitanje pobjednika već tad riješeno i da će gosti lako privesti utakmicu kraju ali u drugom poluvremenu Radnik je izgledao potpuno drugačije. Treća četvrtina bila je jedna od najboljih koju je  klub iz Bijeljine odigrao ove sezone, te je u ovom periodu postigao 30 poena, primio samo 11 i vratio utakmici potpunu neizvjesnost.

Posljednja četvrtina je takođe pripala Radniku, a onda je nastupila prava drama. Radnik je u regularnom dijelu, mora se reći, bio bliži pobjedi. Na 7 sekundi do kraja utakmice Radnik je imao poen prednosti, a Luka Jovanović, nad kojim je napravljen faul, dva slobodna bacanja i priliku da stavi tačku na meč i potvrdi svoju veoma dobru igru na ovoj utakmici. Na žalost, pronmašio je oba bacanja, a zatim i napravio faul kojim su sada gosti dobili priliku da riješe utakmicu. Pogodili su jedno bacanje i utakmica je otišla u produžetak.

U produžetku su Sparsi bili bolje koncentrisani, možda imali i više snage i na kraju su osvojili nove bodove.

Najefikasniji igrač utakmice bio je igrač Sparsa Đokić sa 25 poena. Pratili su ga Rogić sa 19 i Josipović sa 18. U ekipi Radnika Jovanović i Kokoruš su postigli po 23 poena, dok je Pavlović meč završio sa 20.

KK RADNIK BNB – KK SPARS 90 : 95 (10:23 / 15:24 / 30:11 / 24:21 / 11:16)

KK RADNIK: Jovanović 23, Kaluđerović 11, Kokoruš 23, Milošev 2, Pavlović 20, Šarić, Prskalo 9, Vasić 2, Popadić, Sandić. Trener: B. Vićentić

KK SPARS: Bašić 4, Đokić 25, Durmo 11, Manjgafić 12, Rogić 19, Biberović, Grubelić 2, Josipović 18, Kovačević 3, Stepanović 1. Trener: M. Trbić

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Radnik BN Basket Spars
Jevticc je ocenio igrača
campino je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača