XS
SM
MD
LG

2 : 2
Poluvreme
1 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Proleter dolazi do poravnanja ,strijelac Marković iz penala
76'
Gol
Ponovo Rosič za prednost Omarščana
17'
Gol
Izjednačenje u Tesliću,Gavrić strijelac
13'
Gol
Golom Rosića Omarska povela u Tesliću
5'
Sudije: Dragan Kesić, Aleksandra Railić, Branislav Todorović. Posmatrač suđenja: Mladen Aleksić. Delegat: Brako Šipka.
Trifunović, Josipović, Đukarić, Hodžić, Marković, Popović, Stojanović, Gavrić, Panić, Lale, Popović
Jokić, Lajić, Zdjelar, Romanić B, Nišević D, Rosić, Romanić Darko, Panić, Grahovac, Stojnić, Višić
Penal
Penal za Omarsku,no Romanić nije pogodio
Utakmica završena
Zavrešna utakmica.
Izveštaj utakmice

Omarska uzela bod u Tesliću

16.03.2019 Administrator DC

U veoma zanimljivoj i uzbudljivoj fudbalskoj predstavi, Proleter i Omarska su podjelili bodove, a stiče se utisak da obe ekipe žale za cijelim plijenom. Utakmica je odigrana na stadionu Radolinka, po veoma lijepom vremenu, dobrom terenu i pred više od 200 gledalaca. Svoj doprinos lijepom ugođaju dali su i Leadersi koji su i danas podržavali Proleter.

U prvom pravom napadu, Omarska je povela. Romanić Darko je proigrao Rosića, koji je iskoristio svoju brzinu, umakao odbrani domaćina i topovski zakucao loptu u mrežu Trifunovića. Nakon toga, Proleter je imao inicijativu, a do izjednačenja je stigao u 11. minutu. Hodžić je sjajno probio po desnoj strani, odlično centrirao na drugu stativu, gdje je loptu prihvatio Gavrić i preciznim udarcem savladao Jokića.

U 17. minutu, Panić upošljava Rosića, koji je ponovo umakao štoperima Proletera izašao pred golmana i savladao ga. Ovaj put Trifunović je uspio da zakači loptu, ali ne dovoljno da spriječi pogodak, tako da je Omarska povela sa 2-1. Rosić je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi jer je u prva dva proljetna kola psotigao 4 gola. Proleter je potom napadao do kraja prvog poluvremena, stvorio nekoliko prilika, ali nije uspio stići do novog izjednačenja. Sa druge strane, gosti su u jednoj situaciji tražili penal nad Rosićem, ali je danas odlični sudija Kesić samo odmahnuo rukom. Sve u svemu, na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Omarske 2-1.

U drugom poluvremenu, očekivano, viđen je veliki pritisak domaćina, koji je svoju igru bazirao na velikom broju centaršuteva, jer u napadu Proletera dominira robusni znalac Marković. Stvorili su domaćini dosta opasnih situacija i dosta odličnih prilika, ali nisu uspjeli zatresti mrežu Jokića. Ipak, u 74. minutu nakon jedne povratne lopte, lopta je pogodlia Krecelja u ruku, a sudija je pokazao na penal. Siguran izvođač je bio Marković, te je Proleter izjednačio na 2-2.

  Nakon izjednačenja, obe ekipe kreću po pobjedu. U 79. minutu Panić je fino predribalo dvojicu odbrambenih igrača, izašao ssm pred golmana, ali ga je potom faulirao Popović i sudija Kesić je pokazao na penal za Omarsku. Romanić Darko je prevario golmana Proletera, golman se bacio u desnu stranu, Romanić je šutirao u lijevu, ali neprecizno i lopta je tik kraj stative završiila u gol autu.

Do kraja su obe ekipe pokušavale doći do gola, obe ekipe su tražile po jedan penal, ali sudija ih nije svirao i ostalo je neriješeno 2-2. Nakon pet uzastopnih pobjeda, Omarska je remizirala.

Treba pomenut i da je danas Panić Vedran odigrao 200-tu prvenstvenu utakmicu za Omarsku. U sledećem kolu Omarska dočekuje Slogu iz Srpca, a  Proleter ide na gostovanje kod Sloge u Doboj.

Proleter – Omarska 2-2

Rosić ‘4, ‘16 – Gavrić ‘11, Marković ‘74 (pen)

Sudija: Kesić Dragan (Romanovci). Gledalaca:200.

Žuti kartoni: Josipović, Popović (Proleter), Romanić Darko, Krecelj (Omarska)

Proleter: Trifunović, Josipović, Đukarić, Hodžić, Mar

ković, Popović, Stojanović (Đekanović), Gavrić, Panić (Jelić), Lale, Popović. Trener: Dujaković Zoran.

Omarska: Jokić, Lajić, Zdjelar, Romanić B, Nišević D, Rosić, Romanić Darko, Panić, Grahovac, Stojnić (Krecelj), Višić. Trener: Vuleta Milenko.

Druge lige Druge lige Druga liga RS – Zapad Proleter Omarska