XS
SM
MD
LG

29 : 30
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Navijači Gračanice pomažu liječenje Marine Vujinović

07.04.2019 Trebinje Live

Leotar - Gračanica

U 22. kolu Premijer lige BiH RK “Leotar” je poražen na domaćem parketu od ekipe “Gračanice” rezultatom 29:30 (12:15).

Na početku utakmice igralo se gol za gol, ali u 10. minutu domaći vode sa 5:3. Gosti dolaze do izjednačenja na 6:6, a onda prelaze u vođstvo od 6:7. Nakon neriješenog rezultata u 17. minutu od 8:8 gosti prelaze u vođstvo od 9:11 u 20. minutu meča.

Gosti su zatim povećavali razliku i na tri gola prednosti 11:14, a na poluvrijeme se odlazi sa 12:15.

Tokom 30. minuta Glendža je postigao polovinu Leotarovih golova (šest). Primjetna je bila nervoza u redovima domaćih igrača zbog dosta izgubljenih lopti, a gosti su sve to kažnjavali.

Gosti su odlično ušli u drugo poluvrijeme tako da su u 40. minutu imali pet golova prednosti 16:21. Tada je golman Radović odbranio tri zicera, ali domaće igrače to nije pokrenulo da budu efikasniji tako da Gračanica u 42. minutu dolazi i do sedam golova razlike 16:23.

Leotar se polako budi tek u 48. minutu i smanjuju na četiri gola razlike - 20:24..

Trebinjci dodaju gas i uz veliku buku sa tribina dolaze do 24:25 osam minuta prije kraja utakmice. Igra se gol za gol i domaćin bez obzira na zalaganje i navijanje nije smogao snage da dođe do preokreta.

Gol razlike ostalo je i na kraju utakmice 29:30 i veliki žal za izgubljenom utakmicom.

Publika je večeras bila posebna priča. Na početku utakmice lijep gest od 50-ak navijača RK “Gračanice” koji su prije meča skupili novac i predali ga maloj Marini Vujinović što je izazvalo oduševljenje kod domaće publike.

Tokom svih 60. minuta navijalo se sa obje strane bez ikakvih incidenata ili dobacivanja, a nakon utakmice jedni drugima su pružili ruku. Gosti su imali samo riječi hvale za domaću ekipu koja ih je od srca primila i ugostila kao i za navijače.

Trener "Leotara" Darko Tavrić rekao je da su gosti zasluženo pobijedili i da će njegovim momcima dobro doći pauza i priprema za naredne protivnike.

“Mi nismo imali pravi pristup, nismo se dobro pripremili i mislim da smo posustali u onome što smo trebali bolje odraditi, a to je obrana. Podbacili smo u ovom segment igre, a to nismo nadoknadili u napadu”, rekao je Tavrić.

U narednom kolu 17. aprila Trebinjci gostuju ekipi RK “Lokomotiva” iz Brčkog.

RK „Leotar“: Savović, Draganić, Miličević 3, Parežanin, Milojević 7, Tasovac, Spaić, Ninković, Radović, Srdanović , Rataković, Uljarević 1 , Janković 4 , Grk, Glendža 11 , Ražnatović 3 . Trener: Darko Tavrić.

RK “Gračanica”: Ahmetašević , Šahdanović , Šijaković , Šestan , Tufekčić 3, Zvekić , Đulić 1, Mehmedović , Džinović , Sumbić 4, Živanov 9, Hamidović 11, Manjić , Bosić, Tomić 2. Trener: Nedim Musić.

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Leotar Gračanica
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača