XS
SM
MD
LG

84 : 86
1/4
23 : 21
2/4
27 : 28
3/4
22 : 18
4/4
12 : 19
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Igokea slavila kod Cibone, Adamović heroj

08.10.2018 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee savladali su Cibonu u drugom kolu ABA lige u Zagrebu, rezultatom 86-84.

Cibona je dobro otvorila susret i u prvim minutama imala je minimalnu rezultatsku prednost. Kasnije su se ekipe smjenjivale u vodstvu. I jedni i drugi su imali svoje momente. Ipak, prvi period dobija Cibona rezultatom 23-21. U drugom periodu Igokea je zaigrala bolje. DoÅ”li su do preokreta i trojkom Zubčića poveli su 33-27. Iako su većim dijelom drugog perioda vodili, gosti nisu uspjeli sačuvati prednost do odmra. Cibona je odigrala sjajno zavrÅ”nicu prvog poluvremena i na odmor je otiÅ”la sa vodstvom 50-49.

Cibona je igrala sjajno u trećem periodu. Sjajnom igrom u odbrani i raznovrsnim napadom, doÅ”li su i do dvocifrene prednosti. U zavrÅ”nici trećeg perioda Igokea se pribrala i priÅ”la je na pet poena zaostatka. Cibona je ljubomorno čuvala prednost u poslednjem periodu ali Igokea nije odustajala. Uspjeli su doći do 80-80 i uÅ”lo se u neizvjeÅ”nu zavrÅ”nicu. Tomislav Zubčić pogodio je dva bacanja za vodstvo Igokee ali mu je na isti način uzvratio Markota. Adamović je pogodio za novo vodstvo Igokee ali je Marić pogodio za 84-84. Tada je uslijedio i trenutak odluke. Na sedam sekundi do kraja, Filip Adamović pogađa dvojku ispostaviće se za pobjedu svog tima. Imala je Cibona napad, Marić Å”utirao trojku za pobjedu ali je promaÅ”io i Igokea je doÅ”la do velike pobjede.

Igokeu je do pobjede Zubčić sa 24 poena dok je LeÅ”ić dodao 19 poena i 15 skokova. Bilinovac je predvodio domaće sa 17 poena.

Igokea u narednom kolu dočekuje Budućnost.

Foto: Igokea Republika Srpska

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Cibona Igokea