XS
SM
MD
LG

87 : 69
1/4
14 : 17
2/4
34 : 14
3/4
15 : 24
4/4
24 : 14
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Igokea sigurna protiv Cibone

28.12.2018 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee upisali su petu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su na svom terenu savladali Cibonu, rezultatom 87-69 u prvom susretu 13. kola ABA lige.

Igokea je dosta sporo otvorila susret. Mučili su se u napadu a Cibona je održavala prednost. Igokeu je u dobar ritam uveo Sava LeÅ”ić. Ipak, Cibona je prvi period dobila sa 17-14. Drugi period bio je najbolji period Igokee u cijeloj sezoni. Ekipu su u dobar ritam uveli Ilić iĀ  Radivojević sa po dvije trojke. Tim Dragana Nikolića je djelovao fenomenalno u oba pravca, prednost je samo rasla do velikih +17 na poluvremenu.

Cibona je otvorila treći period serijom 14-4 i priÅ”li su na samo -7. Igokea je uspjela da se održi u tim trenucima ali je Cibona konstantno prijetila. Igokea je uspjela do kraja trećeg perioda sačuvati prednost i sa osam poena prednosti uÅ”li su u poslednji period. U poslednjem periodu Igokea je bila sjajna. Defanzivno dobra a napadački raznovrsna. Zubčić se razigrao u ovom periodu, doprinos su davali MiloÅ”ević i Ilić i Igokea je na kraju bez problema privela meč kraju.

Igokeu je do pobjede predvodio LeÅ”ić sa 20 poena i sedam skokova dok je KreÅ”imir Ljubičić predvodio Cibonu sa 15 poena.

Igokea je sada na omejru 5-8 i u narednom kolu gostovaće ekipi Budućnosti.

Foto: Igokea Republika Srpska

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka ABA liga Igokea Cibona