XS
SM
MD
LG

6 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Nevesinjski šampioni

26.03.2019 Administrator DC

KMF Nevesinje

KMF Nevesinje je u subotu u velikom derbiju posljednjeg, 14. kola Prve lige RS, sa ubjedljivih 6:1 slavio protiv direktnog konkurenta za titulu, KMF Kotor Varoš, i tako osvojio titulu prvaka Republike Srpske i izborio plasman u Premijer futsal ligu BiH naredne sezone.

Bio je to pravi futsal spektakl u Nevesinju, a tribine Sportske dvorane “Nevesinjka” bile su ispunjene do posljednjeg mjesta, što je dalo dodatni vjetar u leđa domaćim igračima da upišu ubjedljivu pobjedu i tako na sjajan način proslave titulu i povratak u elitu.

I jedna i druga ekipa su u ovaj meč ušle sa istim brojem bodova (21), te je zbog toga važnost utakmice bila visoka za obe ekipe.

Prednost Nevesinjcima je u 4. minutu za veliku erupciju u dvorani donio Anton Milićević, a do odlaska na odmor domaći su u potpunosti slomili goste iz Kotor Varoša i golovima Gorana Kljakića, Miloša Prodanovića, Stefana Lakete i Dušana Šerenca u svlačionicu otišli sa ubjedljivih 5:0, i već tada je bilo jasno da će nevesinjska ekipa ponovo u elitni rang bh. futsala.

Nevesinje je u 28. minutu autogolom Nemanje Kneževića povisilo na 6:0, da bi čast Kotor Varoša pet minuta prije kraja spasio Mladen Đukić i tako postavio konačnih 6:1.

Tako su Nevesinjci pobjedom u velikom derbiju proslavili titulu i nakon samo jedne sezone u Prvoj ligi RS ekspresno izborili povratak u Premijer futsal ligu BiH.

Ovo je treća titula šampiona Repubublike Srpske za KMF Nevesinje.

Iako je završeno prvenstvo, za njih sezona još nije gotova, te ih uskoro očekuje meč ¼ finala Kup-a RS protiv bivšeg premijerligaša KMF Leotar iz Trebinja, a u slučaju eventualne pobjede i velika završnica ovog takmičenja, gdje će sada novi šampiona RS pokušati sjajnu sezonu okončati sa osvojenom duplom krunom.

KMF Nevsinje

 

Futsal Futsal Prva liga RS Nevesinje Kotor Varoš
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača