XS
SM
MD
LG

1 : 4
Poluvreme
0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Radnik savladao Modriču

26.08.2019 D. Vuksanović

ŽFK Radnik Bijeljina

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine ostvarile su veoma važan trijumf, pošto su u trećem kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine porazile domaću ekipu Modriču rezultatom 1:4. 

 

Pred nešto više od 50 gledalaca na stadionu Dr. Milan Jelić, tim Dragana Jevtića odigrao je odličnu utakmicu i potpuno zasluženo odnio sav plijen. 

Gostujuća ekipa je dobro započela meč, jer je povela već u 14. minuti nakon što je Njeguš sa 20 metara iz slobodnog udarca postigla spektakularan pogodak. Nova šansa za Radnik došla je u 28. minuti, kada je Milović pokušala iz velike udaljenosti, no lopta ide preko gola. Dva minuta kasnije i Modriča je zaprijetila preko Milošević, ipak njen udarac ide pored desne stative. U 37. minuti Krajšumović se našla u idealnoj prilici za gol, ali je Okanović odbranila njen šut. U nadoknadi prvog poluvremena Radnik je duplirao prednost, Krajšumović je ušla u šesnaesterac i iskoristila grešku Vejnović koja se okliznula, a mlada reprezentativka BiH šalje loptu u mrežu.

Modriča vs Radnik

U nastavku utakmice Bijeljinke su imale inicijativu i posjed lopte, pa su se u 54. minuti ponovo radovale, Njeguš je poslala loptu u prostor za Krajšumović koja bježi zadnjoj liniji, zaobilazi Okanović i postiže gol za 0:3. Pet minuta kasnije za domaću ekipu svoj udarac oprobala je Vejnović, međutim šutirala je preko gola. Modriča je ponovo zaprijetila u 66. minuti nakon kontranapada, Smiljanić je dodala do Milošević koja je veoma dobro šutirala, no intervenisala je Spasojević. U 73. minuti Šakotić je zaprijetila svojim udarcem, ali Okanović je ponovo sačuvala mrežu Modriče.

U 85. minuti Modriča je smanjila rezultat nakon što je Vejnović fenomelanim udarcem sa 40 metara postigla nevjerovatan gol iz slobodnog udarca. Međutim pet minuta kasnije rezervista Ilić je iz jedne odbijene lopte u šesnaestercu postigla i četvrti pogodak za Radnik. No, to nije sve u prvom minutu nadoknade Njeguš, koja je odigrala sjajnu utakmicu poslala je dugu loptu za Krajšumović, a u kaznenom prostoru je ruši Okanović i glavni arbitar pokazuje na bijelu tačku. Krajšumović nije uspijela iskoristiti jedanesterac, te je šutirala preko gola.

- Znali smo da će biti teška utakmica, jer Radnik je već nekoliko godina unazad zaista kvalitetna ekipa. Mislim da smo prvih 20. minuta jako dobro zatvarili i duplirali taj blok što se kaže, nismo im dali da imaju neka riješenja, a nakon toga smo primili golove, i uspijeli smo se i vratiti u jednom momentu, međutim bili smo dosta otvoreni na sredini terena što ekipa njihove kvalitete zna da iskoristi. Dakle, zaslužena pobjeda njihova i to je to, ja im čestitam. Nama ostaje da se spremamo za naredne mečeve, a ova pauza će nam sigurno dobro doći, izjavio je Drago Svitlica, trener Modriče.

Sa druge strane u taboru Radnika su zadovoljni ostvarenim rezultatom. 

- Mislim da smo odigrale jako dobru utakmicu. Puno nam znaci ova pobjeda nakon uvodnog poraza u prvom kolu gdje smo takođe prikazali dobru igru. Mogle smo i ubjedljivije slaviti, ali zadovoljne smo i ovim rezultatom. Sada slijedi pauza koju ćemo maksimalno iskoristiti da se što bolje spremimo za naredne utakmice, iako nam nedostaje par igračica zbog reprezentativnih obaveza. Sada se okrecemo utakmici protiv Širokog Brijega, prvoj na domaćem terenu, gdje očekujemo pobjedu za priključak u gornji dio tabele, kaže Vesna Njeguš, fudbalerka Radnika. 

Vesna Njeguš

ŽFK Modriča - ŽFK Radnik Bijeljina 1:4 (0:2).
Stadion: Dr. Milan Jelić.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Kero Kenita (Bugojno), Jovanka Višekruna (Banja Luka).
Žuti kartoni: Modriča (Okanović, Lazić), Radnik (Marković).

Modriča: Okanović, Stojanović, Kojić, Smiljanić, Vejnović, Milošević, Simić, Đ. Lazić, Hasić, Pandžić (od 89. A. Lazić), Mustafagić,  

Trener: Drago Svitlica. 

Radnik: Spasojević, M. Jović (od 80. Todorović), Ilić, Krajšumović, Šakotić (od 80. Ilić), Lj. Jović, Njeguš (od 89. Stojanović), Milović, Stević, Marković, Aljić. 

Trener: Dragan Jevtić. 

Igračica utakmice: Vesna Njeguš (Radnik Bijeljina).

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Alfa Modriča Radnik Bumerang
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača