XS
SM
MD
LG

1 : 0
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Emina bolja od Iskre

28.08.2019 D. Vuksanović

Emina Mostar

U derbiju trećeg kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine koji je odigran u Mostaru na stadionu Rođeni, fudbalerke Emine savladale su Iskru iz Bugojna minimalnim rezultatom 1:0. Ekipa Zije Tojage je tako stigla do druge pobjede uz utakmicu manje, dok su Bugojanke doživjele prvi poraz u novoj sezoni.

Ā 

Od početka meča viđena je grčevita borba za svaku loptu, svaki dio terena, visok tempo i veoma kvalitetna igra. Sve je bilo joÅ” interesantnije, kada se zna da ove dvije ekipe već godinama igraju kvalitetne i zanimljive utakmice, te da se dobro poznaju.

Za domaću ekipu u prvom dijelu igre najbolju Å”ansu imala je Hrelja, koja je sama izaÅ”la ispred Kundić, ali lopta je otiÅ”la pored stative. Potom je uzvratila Iskra preko Kuljanin, no nije bilo promjene rezultata. Nova prilika za Eminu u 24. minuti kada je A. Isaković Å”utirala preko gola. Devet minuta kasnije Abdaković je na asistenciju Kuljanin mogla dovesti svoju ekipu u prednost, ali rezultat je ostao 0:0.Ā 

Nastavak meča donosi dosta uzbuđenja, u 67. minuti dosuđen je kazneni udarac za Eminu, nakon Å”to je A. Isaković oborena od strane Lužić. Odgovornost u taboru domaćih preuzela je Husić i sigurno zatresla mrežu za 1:0. Ekipa Selme Omerović se nije predavala, pa je u 75. minuti imala najbolju Å”ansu kada je Kuljanin Å”utirala glavom, ali je KrÅ”o ispod prečke izvadila loptu i izbacila daleko od gola. Do kraja promjena nije bilo, pa je Emina ostvarila vrijedan trijumf.

Ono Å”to je potrebno istaći je da na ovoj utakmici nije viđen nijedan oÅ”tar start ili nesportski potez, pa Tanja Račić nije imala potrebe da pokaže niti jedan crveni karton, po čemu je ova utakmica sigurno raritet, ne samo u ovoj, nego i u ostalim ligama.

- Mislim da je derbi kola u potpunosti ispunio očekivanja, mnogo Å”ansi sa jedne i druge strane, dosta žara i borbe. Mi smo u utakmicu uÅ”li pod imperativom pobjede i maksimalno skoncentrisani. Hvala Bogu tri boda su ostala u Mostaru sto je najvažnije. Naravno drago mi je sto sam postigla taj odlučujući pogodak. Poslije kratke reprezentativne pauze fokusiramo se na sljedeću utakmicu. Vjerujem u svoj tim da ćemo nastaviti nizati dobre rezultate kao do sada, kaže Elma Husić, strijelac jedinog gola.

ŽNK Emina Mostar - ŽNK Iskra Bugojno 1:0 (0:0).
Stadion: Rođeni.
Gledalaca: 100.
Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka).
Pomoćnici: Milka Rokić (GradiÅ”ka), Tamara DoÅ”en (Prijedor).
Žuti kartoni: Emina (Bjelica), Iskra (Abdaković, Piskić).

Emina: Faković, Bojanić, A. Isaković, Denda, Husić, Gačanica, Hrelja (od 73. Ćurović), Velagić, KrÅ”o, A. Isaković (od 88. Begović), Bjelica.

Trener: Zijo Tojaga.

Iskra: Kundić, JaÅ”arević, Piskić (od 60. Rahmanović), Grebenar, Abdaković (od 55. Mlivo), Lužić, Kuljanin, BaÅ”ić, Haračić, Dijaković, BaÅ”ić.

Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Elma Husić (Emina Mostar).

Ā 

Ā 

Ā 

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Emina Iskra
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača