XS
SM
MD
LG

0 : 6
Poluvreme
0 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Nova pobjeda Radnika

16.09.2019 D. Vuksanović

Radnik siguran u Zvorniku

Fudbalerke Radnika iz Bijeljine nastavljaju sa dobrim igrama u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. U okviru petog kola ekipa Dragana Jevtića savladala je na Gradskom stadionu u Zvorniku domaću Drinu ubjedljivim rezultatom 0:6.

Bijeljinke su tako doŔle do drugog trijumfa u sezoni i uz utakmicu manje zauzele poslije ovog kola peto mjesto ma tabeli.

Međutim na početku meča Drina je imala odličnu priliku u sedmoj minuti, Stević je u Å”esnaestercu sruÅ”ila Matić, te je Nejra AliÅ”pago dosudila kazneni udarac za domaćina. Loptu je namjestila M. Jović i Å”utirala, ali je Spasojević fenomenalnom intervencijom spriječila vođstvo domaćina. I onda to kako on obiva obično u fudbalu, kada ne iskoristiÅ” svoje Å”ansu, dolazi kazna. Pet minuta kasnije Radnik je doÅ”ao do prednosti, Å akotić je uputila centarÅ”ut na drugu stativu, a M. Jović se sjajno snaÅ”la i postigla pogodak za 0:1. U 33. minuti goŔće su doÅ”le do novog gola, Aljić je ubacila loptu iz kornera, a KrajÅ”umović se odlično snaÅ”la i smijestila loptu u gol. Do kraja prvog dijela igre Drina je ostala sa deset igračica na terenu, jer je nakon drugog žutog kartona isključena MiloÅ”ević.

U nastavku ovog duela Radnik je držao inicijativu i posjed lopte, pa je u odmah u 47. minuti rezervistkinja Marković postigla pogodak poslije asistencije Aljić. U 60. minuti Marković je upisala i svoju prvu asistenciju na meču, nakon Å”to je centrirala u kazneni prostor, a najbolje se snaÅ”la M. Jović i zatresla drugi put mrežu na utakmici. U 74. Radnik je doÅ”ao do petog gola, Å akotić je poslala pas prema Marković, kojoj nije bilo teÅ”ko zavrÅ”iti akciju. Do kraja meča Marković, koja je odigrala sjajno drugo poluvrijeme doÅ”la je do het trika nakon fantastičnog pogotka u raÅ”lje.

- Uspijeli smo da opravdamo ulogu favorita, ali teže nego Å”to smo očekivali. Uprkost tome Å”to sam rezultat govori da nam je bilo lako, imali smo mnogo problema sa mladom i poletnom ekipom Drine u prvom dijelu igre. U nastavku započele smo jačom igrom Å”to nam je i donijelo ovaj rezultat. Zadovoljna sam svojim nastupom, iako sam uÅ”la na početku drugog poluvremena. Naravno drago mi je Å”to sam postigla svoj prvi het trik u karijeri za prvi tim. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrom igrom i pobjedama u prvenstvu, ističe Dejana Marković, fudbalerka Radnika.

ŽFK Drina Zvornik - ŽFK Radnik Bijeljina 0:6 (0:2).
Stadion: Gradski u Zvorniku.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Nejra AliŔpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Suzana Borić (Milići).
Žuti kartoni: Drina (Nikolić, MiloÅ”ević, Jović, Stankić), Radnik (NjeguÅ”, Stević).
Crveni karton: Ružića MiloÅ”ević u 43. minuti (Drina Zvornik).

Drina: Nikolić, Đurić (od 77. Perić), M. Marković, Vidović, MiloÅ”ević, Stankić, M.Ā Jović (od 81. Samardžić), Matić, Ivanovski (od 45. Radić), Jovanović, Cvijetinović.Ā 

Trener: Goran Petrović.

Radnik: Spasojević, M. Jović (od 79. Stevanović), Lukić, KrajÅ”umović, Å akotić, Lj. Jović, NjeguÅ” (od 57. Ždero), Milović, Stokanović, Stević (od 46. Marković), Aljić.

Trener: Dragan Jevtić.

Igračica utakmice: Dejana Marković (Radnik Bijeljina).

Ā 

Ženski fudbal Ženski fudbal Premijer liga BiH Drina Radnik Bumerang