XS
SM
MD
LG

28 : 29
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Dosta krađe i otimanja Drini!

09.03.2020 Administrator DC

RK Drina, Zvornik

 

 

Na adresu našeg portala stiglo je saopštenje RK Drina Zvornik, a nakon utakmice njihovog kluba, u Zvorniku, sa timom Goražda.Prenosimo ga u potpunosti:

Povodom dešavanja na prvenstvenoj utakmici između RK Drina Zvornik i RK Goražde, Uprava RK Drina Zvornik je odlučila da izda saopštenje za medije.

Pomenuta utakmica je samo kap koja je prelila čašu.
Mi smo i pre nego što smo ušli u PL BiH , morali da se bavimo raznim špekulacijama o samom našem učešću u pomenutom rangu takmičenja, a sve u svrhu destabilizacije kluba, kao i favorizovanja nekih drugih timova iz RS.

Za samo 18 meseci smo od ekipe koja se nalazila na samom dnu Prve lige RS, došli do sedme titule prvaka RS i samim tim izborili plasman u PL BiH.

I pored svih kadrovskih i finansijskih problema sa kojima se susrećemo smo odlučili da igramo ovaj rang takmičenja, a sve iz časnih namera da ovaj klub u bliskoj budućnosti postane jedan stabilan premijerligaš i da se učini što više u pogledu popularizacije ovog sporta kako u samom  Zvorniku, tako i u RS i BiH.

Od samog starta sezone se susrećemo sa konstantnim katastrofalnim sudijskim odlukama na našu štetu, bez obzira da li igramo kod kuće ili na gostujućem terenu.

Ne treba biti veliki poznavalac rukometa u BiH da bi se znalo ko su ovde glavni mešetari, ko mora biti prvak, ko mora ući u PL BiH i mimo svih pravilnika i statuta, a ko ne sme ispasti iz lige i čemu su sve vični kako bi taj cilj i ostvarili.

Ovde se odlično zna ko je čiji sudijski par i kako se na listu postavljaju sudije koje nisu dorasle ovom rangu takmičenja, a šta te iste sudije u svom neznanju urade primer je sada već čuveni meč u Zvorniku, kada je gostovao aktuelni šampion RK Izviđač Ljubuški.
Činjenica je da smo mi najslabije plasiran tim u ligi, ali broj bodova na našem kontu bi bio mnogo veći i potpuno ravnopravno bi u nastavku sezone konkurisali za opstanak da situacija nije kao što smo i naveli.

U prvom delu sezone smo imali mečeve na strani gde zbog domaćinskog suđenja ne bismo mogli dobiti ni da se igra do sutra i opet smo časno napuštali parket i pružali ruku protivniku svesni da smo mi novajlije u ligi, da nemamo kredibilitet kod sudija i da se svako naše obraćanje i negodovanje na sudijske odluke završava javnom opomenom, dok pojedini mogu i da galame i da psuju i sl.

 Nebrojeno puta je prvobitna odluka kontrolora naših utakmica sa lošeg suđenja nakon raznih poziva i ubeđivanja preinačena u dobro i čak šta više odlično odsuđen meč.

Ne možemo a da ne pomenemo da je gospodin Alija Hasić, bio kontrolor suđenja na dva najneizvesnija meča u Zvorniku i da je direktno svojim odlukama uticao na ishode istih.

U meču sa Izviđačem je nakon dosuđenog sedmerca za našu ekipu u poslednjem napadu, nakon haosa ušao u teren i bukvalno naredio sudijama da odsviraju kraj susreta, potpuno zanemarivši sve što je se izdešavalo ( čime je neiskusni sudijski par stavio na stub srama, a on se vešto izvukao) .

U poslednjem susretu, protiv Goražda je na svako naše negodovanje na očigledne sudijske greške odgovarao jedno te isto „ ŠTA ĆU JA, ONI SUDE, JA ZAPISUJEM SVE“, i onda je u finišu meča pri rezultatu 26:26 gospodin Hasić ipak podsetio sve u dvorani da kada je god teško tu je gospodin Alija da presudi, odnosno da pokaže da je ipak on taj koji sudi i koji daje sebi za pravo da uđe u teren i naredi sudijama šta treba da odsude.

O sudijskim greškama i međusobnim gestikulacijama sa gospodinom Hasićem nakon određenih odluka i saznanju kako je kontrolor na poluvremenu susreta na pitanje našeg igrača „ ŠTA JE OVO ALIJA, ŠTO OVO RADE“ isti odgovorio

„ NE ZNAM JA, ONI SU NEŠTO DOGOVARALI, NEMAM JA S TIM NIŠTA“ aludirajući naravno na dogovor sudija i čelnika Goražda kako treba da sude u Zvorniku ćemo pisati u žalbi na pomenuti meč, a ono što je najsramniji događaj koji smo doživeli na svom terenu po prvi put u istoriji je vređanje na nacionalnoj osnovi od strane dva igrača protivničke ekipe u nekoliko navrata u toku meča. Da nam se to desi od navijača na strani, mi bismo i prešli preko toga, a kada to učini neki kvazi sportista koji u svom klubu ima saigrače naše verske pripadnosti (od kojih je jedan upravo iz naših redova prešao u Goražde) i u našem klubu njegove verske pripadnosti onda je to samo pokazatelj o kakvom se šovinisti radi i da mu uopšte nije mesto na sportskom terenu, jer jedno je sportska drskost, a skroz drugo ono što su ovi igrači pokazali.

Samo zahvaljujući našom pribranošću i čojstvom smo uspeli da prikrijemo ovu provokaciju od vidno izrevoltirane publike i pitanje je kakav bi epilog bio po završetku ovog susreta i da li bi se uopšte i završio da smo naseli na ove provokacije.

U dosadašnjem delu prvenstva smo imali toliko prijateljskih druženja sa protivnicima nakon utakmica u kojima je u žaru borbe bilo svega i svačega, ali ovakvog šovinizma još nigde nije bilo.

Nama ostaje žal za ne osvojenim bodovima na terenu, te kao i ostalim ekipama da istrebimo šovinizam iz svojih redova, a čelnicima rukometnog saveza BiH ozbiljan problem da privedu kraju ovu potpuno neregularnu sezonu od samog starta (a pisano je u više navrata o tome), ukoliko žele da ovaj sport opstane na nivou BiH – stoji u saopštenju RK Drina.

 

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Drina Goražde
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača