XS
SM
MD
LG

91 : 82
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

KoŔarkaŔi Sokoca slavili protiv Slobode (VIDEO)

26.01.2020 M.Muharemović

KoŔarkaŔi Sokoca pobijedili su u okviru 13. kola Prve muŔke koŔarkaŔke lige RS na svom parketu ekipu KK Sloboda 73 iz Novog Grada rezultatom 91:82 i ovim trijumfom nastavili borbu za vrh tabele.

Domaći igrači nisu najbolje uÅ”li u utakmicu Å”to koriste koÅ”arkaÅ”i iz Novog Grada i prvi period igre rjeÅ”avaju u svoju korist (23:27). U drugoj i trećoj četvrtini zaigrali su Sokočani agresivnije u odbarni Å”to im donosi rezultat, uspjevaju okrenuti prednost na svoju stranu i napraviti razliku koja im je bila dovoljna za nove bodove na prvoligaÅ”koj tabeli.

Prema riječima trenera KK Sokolac Tomislava Tamburića zadovoljan je igrom njegovih izabranika na utakmici i pobjedom protiv ekipe Slobode:

ā€žGostujući koÅ”arkaÅ”i bolje su uÅ”li u meč i zasluženo stigli do prednosti koju smo agresivnoŔću u odbrani uspjeli okrenuti na naÅ”u stranu i stići do novog trijumfa. Sloboda je jedna solidna ekipa i debitant u Prvoj ligi pa zbog toga vjerovatno imaju neÅ”to loÅ”ije rezultate u ovoj sezoni. U ovom meču sve je bilo do nas i mislim da smo zasluženo slaviliā€œ kazao je Tamburić.

Trener Slobode, Dejan Kukavica, ističe da ostaje žal za boljim rezultatom na ā€žvrućemā€œ gostovanju u Sokocu:

ā€žMi smo imali par kriza u igri koje je domaćin iskoristio i sa dobrim Å”utem za tri poena, posebno u drugom poluvremenu, napravioĀ razliku koju nismo uspjeli stićiā€œ dodao je Kukavica.

Kod Sokoca najefikasniji koÅ”arkaÅ” bio je Nikola Todorović sa 19 poena, a pratili su ga Nemanja Pečenica, Igor Đerić i Filip NeÅ”ić. Sva trojica igrača postigli su po 16 poena, a Pečenica je ostvario i 11 skokova.
U gostujućoj ekipi istakao se Kosta Đorđević sa 25 koÅ”eva.

U narednom, 14. kolu, Sloboda dočekuje Vardu HE dok Sokočani putuju u Zvornik gdje ih čeka Drina-Princip.

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga RS Sokolac Sloboda 73