XS
SM
MD
LG

25 : 25
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Hercegovini bod u Brčkom

24.04.2021 Administrator DC

 

 

Rukometni derbi u Brčkom nije dao pobjednika. Dvije najbolje ekipe Republike Srpske Jedinstvo i Hercegovina večeras su prikazale lijepu sportsku predstavu sa dramatičnim finišom.

Rivali su se od početka smjenjivali u vođstvu i bilo je jasno da će odlučivati nijanse. U posljednji minut domaći su ušli sa golom prednosti i imali su posjed lopte. Čvrstom odbranom Nevesinjci su ih natjerali na grešku i tako dobili priliku da poravnaju rezultat. Tri sekunde prije kraja Ivanović je poslije deveterca lukavo na krilo uposlio mlađanog Laketu koji je sa zvukom sirene donio izjednačenje.

Jedinstvo je zadržalo tri boda prednosti u odnosu na Hercegovinu i malo je vjerovatno da će Brčaci napraviti dva kiksa do kraja šampionata.

„Ostaje žal za pobjedom ali ja momcima nemam šta da zamjerim, čestitam im na današnjem nastupu koji je bio zaista odličan. Za nas borba nije gotova do posljednjeg kola i mi nastavljamo trku i nadamo se kiksu jedinstva. Cestitke domacinu na fer i korektnoj utakmici“, kaže za hercegsport Slobodan Gušić trener ekipe iz Nevesinja.

Gušić nije komentarisao suđenje na večerašnjem susretu, mada je indikativan odnos sedmeraca i isključenja za domaćine i goste.

Do kraja prvenstva ostala su još četiri kola 

JEDINSTVO – HERCEGOVINA 25:25 (12:12)

Sala Ekonomske škole u Brčkom. Sudije: Marinko Anušić, Ivan Anušić (Prijedor). Sedmerci 11(9), Hercegovina 4(3). Isključenja: Jedinstvo: 2 min, Hercegovina 10 min.

JEDINSTVO: Šečić, Čajtinović, Pekić, Lukić (1), Mešanović (4), Petković (1), Božić (13), Mujčinović, Peštić (2), Marinković (1), Jelisić (1), Mijatović (2), Đurkić, Lujić, Maksić, Tučić.

HERCEGOVINA: Stojanović, Ivanović (4), Dragović (7), Buha (1), Kovačević, Šarenac (5), Babić (2), Laketa (4), Zurovac (2), Vučić, Višnjevac, Stajić, Manigoda.

 Izvor:hercegsport.com

Prva Liga RS Prva Liga RS Prva liga RS Jedinstvo 2015 Hercegovina
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača
Efendija je ocenio igrača