XS
SM
MD
LG

76 : 73
1/4
17 : 23
2/4
27 : 23
3/4
20 : 20
4/4
12 : 7
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Kvalitet i sreća doneli pobedu nad Cedevitom

27.03.2023 Administrator DC

U 23. kolu Admiral Bet Aba lige Partizan Mozzart Bet je u Štark areni savladao tim iz Ljubljane sa 76:73 (17:23, 27:23, 20:20, 12:7)

 

Teška i važna pobeda Parnog valjka u još jednoj atmosferi za pamćenje koju su kreirali navijači crno-belih u Štark areni! U 23. kolu AdmiralBet ABA lige, Partizan Mozzart Bet je pobedio Cedevita Olimpiju sa 76:73 i tako ostao na prvom mestu tabele regionalnog takmičenja.

Posle efikasnijeg starta, gosti iz Ljubljane su stekli prednost od 6:18, ali su crno-beli početkom druge deonice došli do prekreta, kada je Smailagić pogodio trojku za 28:26. Rezultatska klackalica nastavila se sve do odlaska na petnaestominutnu pauzu između dva poluvremena. Pred početak drugog dela igre, rezultat je glasio 44:46 u korist gostiju. 

Treća deonica donela je novu rezultatsku neizvesnost i smene vođstva oba tima koja se nastavila i u poslednjoj četvrtini. Početkom poslednje deonice, gosti su stekli pet poena prednosti, nakon čega je viđeno nekoliko neiskorišÄ‡enih napada na ove strane. Tada je Uroš Trifunović pogodio za 67:69 i tako najavio konačni preokret! 

Pogodio je zatim Papapetru novi trojku za 71:69 posle čega su Ledej i Egzum postavili konačan rezultat sa linije za slobodna bacanja. 

Na konferenciji za medije, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio:

„Znali smo da će biti teška utakmica protiv tima sa motivacijom, posebno sa energijom. Nismo počeli dobro, talav je bio ton. Na sreću Olimpija se nije odlepila. Imali su pet poena gde smo odigrali najbolju odbranu. Rešavali smo u napadu, dobili. Čestike igračima i publici, hvala na energiji. Izuzetno važna pobeda u Aba ligi. Sutra pričamo o Barseloni, pitanje želje volje i da shvate da moraju da pomognu timu na pravi način. Teško je da nemaš motiv pred ovakvim navijačima. Hvala im što bodre tim, nek nastave i nek daju najpozitivniju energiju. Gurali su tim kad je bilo najpotrebnije. Veliki deo pobede ide njima, jer su nas bodrili na način na koji su nas bodrili“, rekao je trener Obradović.

 

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 4, Ledej 13, Avramović 4, Panter 10, Smailagić 12, Papapetru 14, Egzum 10, Naneli, Trifunović 5, Anđušić 2, Madar 2

CEDEVITAOLIMPIJA: Rebec 2, Ferel 17, Radović 6, Jeremić 6, Murić 3, Adams 19, Kosi 2, Matković 14, Gnjidić, Dragić 4

(Foto: Dragana Stjepanović) 

Međunarodna koÅ”arka Međunarodna koÅ”arka AdmiralBet ABA liga Partizan Mozzart Bet Cedevita Olimpija
CrnaMamba22 je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača