XS
SM
MD
LG

Fudbalsko vaskrsenje Ljubića

Prije samo dvije godine Ljubić je bio na rubu ambisa, bio je klub koji je davao slabe znakove zivota, i djelovalo je da mu lijeka nema. Teško je bilo procijniti i ocijeniti šta je gore bilo u klubu, koji je nekada palio i žario prvoligaškim terenima. Infrastruktura u katastrofalnom stanju, dugovi, blokiran račun, a i rezultati su se uklopili u sivilo koje je vladalo u klubu, jer se Ljubić nalazio na začelju drugoligaške tabele. Bio je Ljubić na korak od Regionalne lige, a svjetlosnu godinu udaljen od Prve.

Krajem 2016. godine promjenje u klubu započinju dolaskom nove Uprave. Bio je to novi početak Ljubića, ali i teži, nije se krenulo sa nule, nego iz minusa. Odnekud se moralo početi, ali je teško bilo odrediti prioritet, jer sve što je potrebno za normalno funkcionisanje kluba, toga u klubu nije bilo. Krenulo se,mada ni najaveći optimsti se nisu nadali, niti su očekivali da se može puno toga šta napraviti, jer su Prnjavorom u tom periodu kružile priče kako je od Ljubića i sam Bog digao ruke.

Rukavi su zasukani od strane grupe entuzijasta, koja je uprkos lošem stanju,  u Ljubićev nasukani brod unijela neku novu energiju. Krenulo se u naizgled nemoguću misiju, za svega nekoliko mjeseci Ljubić je dobio renoviran i uslovan objekat, račun odblokiran, dugovi su se vraćali, omladinska škola omasovila. Počelo se raditi, nije ostalo neprimijećno, ali je u očima dežurnih kritičara, Ljubić i dalje bio trn u oku, pa su pitali a šta je sa rezultatima seniorske ekipe. Premda su oni ogledalo kluba,   u početku i nisu bili u prvom planu, cilj je bio samo i isključivo opstanak u Drugoj ligi jer je akcenat bačen na neke druge stvari, a rezultati će doći, i došli su.

 Rezultatski uspon počeo je krajem prošle sezone, a vrhunac je dostigao juče. Na kraju prošle sezone Ljubić je završio na 8. mjestu, a u novu je ušao sa namjerom da se konačno približi vrhu tabele, i približio se, s obzirom da je trenutno 5. na tabeli. Uz to, godina koja je na izmaku ostaće upamćena i po istorijskom plasmanu u polufinale Kupa RS,izvojevanom ,ni više ni manje nego protiv velikog Borca, koji je juče bio na koljenima u Prnjavoru.

Plasmanom u polufinale Kupa Ljubić je ponovio je najveći uspjeh, jer je u polufinalu već jednom bio, ovaj plasman ima i još veću težinu, jer se u polufinale ušlo preko Borca. A Borac je Borac ma koji rang takmičanja bio. Da podsjetim,prvi  je  u Prvoj ligi! A Ljubić nastavlja svoj puta dalje, korak po korak, ka novim ciljevima i dostignućima, i opet radno i strpljivo, a rezultati će doći, igra Ljubić  opet zapaženu ulogu na fudbalskoj mapi Srpske.

A.ATIĆ FOTO