XS
SM
MD
LG

Prvi zimski kamp džudista

Na Palama je danas počeo prvi zimski džudo kamp koji je okupio 120 učesnika iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Prvi zimski džudo kamp održava se u Sportsko-poslovnom centru "Peki" u organizaciji Džudo kluba "Rajko Kušić" sa Pala i Džudo saveza Republike Srpske. 

Predsjednik paljanskog Džudo kluba "Rajko Kušić" Njegoš Poljaković kaže da su zimski kamp organizovali jer su Pale sportski grad i zbog blizine olimpijske ljepotice Јahorine, a nadaju se da će njegovo održavanje preći u tradiciju. 

"Želimo da animiramo i ostale grane sporta i ostale Saveze da se počnu organizovati zimski kampovi u Palama, koriste potencijali za smještaj, dvorana i sve ostale mogućnosti koje one pružaju", rekao je Poljaković novinarima. 

On navodi da su se takmičari odazvali u velikom broju, da je jako iznenađen ali da su uspjeli okupiti najbolje kadete, seniore i juniore. 

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović istakao je da je ovo još jedna od novih aktivnosti u Savezu koja treba da bude tradicionalna. 

Pavlović kaže da već 20 godina imaju ljetni džudo kamp u Trebinju, te da im je želja bila da naprave i zimske pripreme. 

On naglašava da su uslovi jako dobri u dvorani "Peki", kao i smještaj i ishrana u Studentskom centru "Pale". 

Načelnik opštine Pale Boško Јugović rekao je da je opština pokrovitelj prvog zimskog džudo kampa koji je okupio 120 učesnika, a koji će trajati tri dana. 

On je dodao da je lijepo vidjeti džudiste u velikom broju kako treniraju u dvorani dva puta dnevno, i da će iz ovoga kampa izvući sve pouke, kako bi bilo još bolje idući put.