XS
SM
MD
LG

Sutjeska zbija redove

Upravni odbor fočanskog prvoligaša održao je proširenu sednicu, na kojoj su doneseni veoma značajni  zaključci . Ovom sastanku su osim članova Uprave prisustvovali  zamenik načelnika opštine Foča Zoran Elez,  kao i bivši ministar porodice ,omladine i sporta  u Vladi RS, Jasmina Davidović koja će u narednom periodu biti član rukovodstva Sutjeske.

Predsednik kluba Radenko Vasijlević  bio je veoma zadovoljan posle održane sednice i smatra da će Fočaci u narednom  periodu ostvariti sve zacrtane ciljeve.

- Ovaj sastanak je duži period planiran, a usledio je u pravom trenurku i verujem da smo doneli veoma bitne odluke, za budućnost kluba.Pred nama je veoma značajna prolećna polusezona, donesena je odluka da se liga skraćuje na deset klubova i zato nam  je prevashodni cilj da zadržimo prvoligaški status , a  nije isključeno i da se nađemo  u plej ofu. Imamo solidni zalihu bodova, s obzirom na trenutnu situaciju na tabeli i uz rekonsrukciju ekipe verujemo u lepše proleće .Da opština Foča poklanja posebnu pažnju našem klubu govori podatak da je sastanku prisustvovao i  zamenik načelnika opštine,Zoran Elez,  koji  nas je obavestio da će Sutjeska i u ovoj godini imati isti budžet kao što je to bilo i u prethodnom periodu što nam omogućava stabilnu finansijsku situaciju. Dogovoren je i sastanak u opštini sa načelnikom Radisavom Mašićem i njegovim bližim saradnicima na kome ćemo prezentovati plan svih aktivnosti. Naravno da ćemo se potruditi da obezbedimo i dodatna sredstva za sve zadatke koje nam predstoje-ističe Vaslijević

Sednici je prisustvovao i šef stručnog štaba, Miljan Radanović koji je podneo izveštaj o prvom delu prvenstva,  uz to je izneo i sugestije za naredne aktivnosti.

- Iako je našem treneru Radanoviću istekao ugovor, nastojaćemo da ga zadržimo na mestu šefa struke .Poznato je da je donesena odluka da od iduće sezone šef stručnog štaba mora posedovati uefinu PRO licencu  pa smo iz tog razloga vodili razgovor oko angažovanja trenera sa posedovanjem odgovarajuće licence. U svakom slučaju na Radanović ozbiljno računamo,  da bude uz  ekipu u svakom pogledu i verujemo da će i to biti završeno na najbolji način. Početak priprema je planiran za 28. januar.Kompletan igrački kadar  iz prvog dela prvenstva bi trebao ostati na okupu.  a par igrača će dobiti odrešene ruke i moći će pronaći drugu sredinu. Planiramo i dovesti pojačanja prednost  će imati naši igrači koji su ponikli u Sutjesci,  a  u proteklom periodu su nastupali za druge klubove .Već smo sa  pojedincima obavili razgovore i oni su na pragu povratka u matično jato. Formirana je i komisija koja će odlučivati o eventualnim pojačanjima i igračima koji će otići iz kluba.Tri mesta u ekipi su nam prioritet i trebaju nam iskusni igrači na poziciji golmana, stopera i špica , nadamo se da ćemo do početka pripremnog procesa i to rešiti.Politika kluba je odavno poznata , oslanjamo se na vlasiti igrački kadar,  imamo odličan rad u omladinskim pogonima, a uz to angažujemo mlade igrače iz opština u okruženju  tako će biti i ubuduće.Cilj je jasan i verujemo da će Sutjeska i u budućnosti biti stabilan prvoligaš-zalkjučio je Radenko Vasijlević predsednik Sutjeske

 

 

 


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17