XS
SM
MD
LG

Srbija nije plaćala Nešića

Ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercego vine malo je nedostajalo da izbori plasman na Evropski šampionat.

Bio bi to istorijski uspeh ženske bh odbojke. Poraže ne su reprezentativke Bosne i Hercegovine u odlučujućoj utakmici od Rumunije u Lukavcu rezultatom 2:3.

Taj susret propustilo je do tog momenta šest  standardnih reprezentativki. Odsustvovale su Milica Ivković, Žana Dragutinović, Nataša Slijepčević, Ana Gajić i Katarina Popović, igračice Bimal Jedinstva Brčko, te Edina Begić odbojkašica Monce.

Protiv njih je predsjednik OS BiH Alija Fatić podnio disciplinsku prijavu, a odlukom disciplinskog sudije OS BiH one su bile suspendovane, pa je bio upitan I njihov nastup u meču Premijer lige BiH protiv Goražda. Taj meč se igrao sinoć,a Bimal jedinstvo je trijumfovao sa 3:0.

-Mogle su da igraju jer sam ja stavio van snage odluku o supenziji. Nisma želio da ekipa Bimal Jedinstva bude oštećena u šampionatu. Protiv igračica ide postupak. One su svoj izostanak sa meča protiv Rumunije pravdale razlozima koji po meni nisu tačni. Neću više ništa komentarisati. Ide postupak, rekao nam je Fatić.

Nakon ovog susreta sa Rumunijom, pojavile su se I price da selektora Gorana Nešića plaća Odbojkaški savez Srbije, što je Fatić sa smijehom demantovao.

-Ma to nema veze sa istinom. Sve je platio Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine. Imamo kompletnu dokumentaciju o tome i koga interesuju detalji, može da ih dobije na uvid. Odbojkaški savez Srbije je nama pomagao i pomagaće i u narednom periodu. Svjetski šampioni su tu pored nas, pa je valjda i normalno da nam pomognu i da prihvatimo njihovu pruženu ruku, jasan je Alija Fatić.

Predusretljivi predsjednik OS BiH nam je i odgovorio na pitanje da li je tačno da onaj ko organizuje pripreme reprezentacije i  naravno sve to plati ima i mogućnost da jednu ili dvije igračice ‘’pošalje’’ u reprezentaciju?

- To nema napismeno ni u jednom našem aktu, ali ako mene pitate ja bih to odobrio. Onaj ko plati pripreme i treba mu omogućiti da među 14 odbojkašica ima jednu ili dvije svoje odbojkašice. Dakle, ja bih to prihvatio i podržao, a ako vas zanima situacija u Lukavcu nije bilo tako, odgovrio nam je Alija Fatić.